Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Kathak, klassisk indisk dans 16+ Nybörjare

Upplev dansens glädje, välkommen till en av alla Kulturamas danskurser i Stockholm
Anmäl dig här

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Veronica Tjerned
Startdatum
19 September 2018
Dag och tid
Onsdagar 17:00-18:15
Antal tillfällen
5 st
Plats
Kulturama, Virkesvägen 21
Virkesvägen 21
Avgift
930 kr

Om kursen

Förkunskapskrav

Inga. Vi tar hand om dig!

Kursinnehåll

Kathak är en av Indiens klassiska dansformer och det sägs att den är modern till flamenco. Kathak skiljer sig från de andra dansformerna från Indien genom att vara lika mycket musik som dans och att den är en blandning mellan mogulisk, muslimsk hovkultur och hinduisk andlig dans. Graciösa och delikata rörelser i samspel med energiska rytmer. Kathak är en starkt teknisk dans med mycket koordination, men är också en starkt personlig dans, som när du kan tekniken kan forma efter din personlighet. Kathak kan jämföras med jazzmusik, den är improvisatorisk utifrån givna regler.
På en grundkurs får du lära dig om nordindiska rytmer och lägger den tekniska grunden för kathakdans. Vi dansar barfota!

Klädsel

Ledig klädsel.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill komplettera med annan träning som har dansanknytning kan prova Bollywood fitness och latin fitness.

Kursledare

Veronica Tjerned

Veronica har dansat och studerat olika former av indisk klassisk dans i hela sitt liv. Men eden 1999 har hon specialiserat sig på kathak dans. Hon har studerat det både i Indien och i England och har en sexårig utbildning i kathak dans som motsvarar en fil kand. Hon har även studerat tablatrumma och hindustani sång som komplement till sin dans. Hon är konstnärlig ledare för IDA (iIndisk dansakademi) och driver Teater Indigo. Hon har en master i regi och dramaturgi för förelsebaserad scenkonst från StDH och pedagogisk utbildning från DOCH.

Kontakt

Kontaktperson

Scenkonst/Dans 010-157 64 45

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang