Intresseanmälan Författarkurs - Prosa VT24

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Felicia Welander
Antal tillfällen
13 st
Plats
Kulturama, hammarby sjöstad
Virkesvägen 21
Nummer
25280
Detta är en intresseanmälan för vår författarkurs, med inriktning på prosa, med start våren 2024.

Om kursen

Innehåll och Mål

Det finns många sätt att bygga en berättelse och arbeta med språkets rytmer och klanger. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre landskapet och rösten. I den här kursen får du utveckla ditt skrivande och lära dig mer om hur du fångar läsaren genom dramaturgi, gestaltning och berättarteknik – men också genom att skapa spännande karaktärer, fascinerande miljöer och en rapp dialog. Vi bjuder också på en hel del knep och verktyg som hjälper dig att göra tid för skrivandet och förstå processen från idé och manus till publicering.

Kursen är för dig som redan skrivit ett tag och vill ägna tid åt att utveckla ditt skrivande. Vi arbetar med eget textmaterial genom övningar. 

Upplägg

Under kursen varvas teori med skrivövningar och vi diskuterar och analyserar våra texter. Du kommer få hemuppgifter mellan vissa av tillfällena. Vi tittar på textens utvecklingsmöjligheter, med målet att du ska hitta och tydliggöra ditt eget språk, tematik och form. 

Förkunskaper

Kursen är för dig som redan skrivit ett tag och vill ägna tid åt att utveckla ditt skrivande. Du bör ha gått en skrivarkurs eller liknande innan och bör ha erfarenhet av att diskutera dina egna och andras texter i grupp. 

Kursledare

Felicia Welander är författare och erfaren utbildare. Med fem utgivna romaner och fyra ljudföljetonger för Storytel Original är hon en aktiv författare. Felicia är även vice ordförande i Norrländska litteratursällskapet och Författarcentrum Riks, magister i Lingvistik och utbildad i dramaturgi vid Stockholms konstnärliga högskola. Läs mer om Felicia och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Bra att veta 

Kurspris från 6.550kr.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang