Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Gitarrworkshop - Dire Straits 26 sep

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Christer Magnusson
Startdatum
26 September 2020
Dag och tid
Lördag 13:00-16:00
Antal tillfällen
1 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
600 kr
Spela gitarrmusik av Dire Straits - välkommen till en Gitarrworkshop med Christer Magnusson som kursledare!

Om kursen

Förkunskaper

Kursen är för dig som spelat gitarr ett par terminer och som vill utveckla ditt gitarrspel.

Innehåll

Sultans of Swing, Brothers in arms.

En intensiv 3-timmarseftermiddag där vi studerar Mark Knoplers gitarrteknik och där vi gräver ner oss i låtarna Sultans of Swing och Brothers in arms.

Vi kommer även att titta kort på ytterligare några intressanta Dire Straits-låtar.

Kursupplägg

En intensiv eftermiddag för vuxna. 
lördag kl 13.00-16.00
Tag med dig favoritgitarren.
Max 10 deltagare.

Kursledare

Christer Magnusson har en mångårig erfarenhet som gitarrist, sångare och låtskrivare och har turnerat runt om i Norden och Skottland med sina egna Band Free Wheelin', Christer Magnusson Trio, Stungby Bees och BBC Bluesband.. Artister som Christer jobbat är bl.a.  Jim Walsh, Matti Røssland, Björn Gideonsson, Sam Bengtsson, Bård Helgeland, Gladys del Pilar, Randy Vanadisson, Eva Sidén.

Anmälan

Sista anmälningsdag en vecka innan kursstart! Om kursen inte är fulltecknad vid detta datum går det fortsatt bra att anmäla sig. Är den fulltecknad kan du anmäla dig men blir då uppsatt som reserv.
Anmälan för deltagare under 18 år kompletteras med namn och personnummer på betalningsansvarig vårdnadshavare.

Kontakt

Kontaktperson

Joakim Sanden 010-157 62 92

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang