Fysisk teater - vad kroppen berättar i rummet

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Kajsa Ekström
Startdatum
22 april 2023
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-16:15
Antal tillfällen
2 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
67468
Avgift
1 700 kr
Vad förmedlar kroppen i olika situationer och rum? Hur kan vi berätta historier enbart med kroppen som verktyg? Om du är intresserad av att ta reda på det ska du gå vår workshop i fysisk teater!

Om kursen

Innehåll och mål

Vi utforskar grunderna i Jacques Lecoq-pedagogiken som baseras på rörelse och kroppen i rummet. Hur vi berättar historier utan text och tal. Hur skådespelarens kropp förhåller sig till rummet och till de andra skådespelarna. Vi lyssnar till de kroppsliga impulserna och idéerna och nosar även på olika tekniker. 

Upplägg

Vi börjar med lekfulla övningar för att hitta trygghet, för att se och lyssna till varandra. Vi fortsätter sedan med grunderna i fysisk teater som bygger på kroppen och dess rörelser.  

Förkunskaper

Du behöver ha ett intresse för att arbeta med kroppen på scenen. Gärna erfarenhet av att ha gått någon grundkurs i teater, men nybörjare går också bra.

Kursledare

Kajsa Ekström är utbildad bl a på Lecoq i Paris och LISPA i London och har frilansat som skådespelare sedan 2004. Kajsa har även jobbat som regissör, producent och regiassistent. Man har även kunnat se henne i bland annat Millennietriologin, Mäklarna, Hitta hem och Beck. Läs mer om Kajsa och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för material tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Monolog, Method Acting och Filmskådespelarteknik. Vi har även kurser i sång och tal som kan passa dig som också vill utvecklas åt musikalhållet. Vill du satsa fullt ut har Kulturama också en teaterutbildning på heltid för vuxna. 

Bra att veta

Workshopen går lördag och söndag 22-23 april med en paus för lunch i mitten. Ha oömma kläder och gärna inneskor som du kan röra dig fritt och obehindrat i. 

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang