Fiol fortsättning plus, termin 4. ODENPLAN

Information

Nivå
Fortsättning plus
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Lila Arha
Startdatum
11 september 2023
Dag och tid
Måndagar 17:45-19:15
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25114
Avgift
3 000 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Traditionell folkmusik och country, rock eller klassiskt - oavsett vad som lockar dig med fiolen är grunderna desamma. Den här kursen vänder sig till dig som spelat ett tag.

Om kursen

Innehåll och mål

Vi fortsätter med stråkföring, fingersättning, enkel notlära och gehör. Fokus ligger på att spela i stämmor. Här blir det musik på riktigt!

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som spelat minst 4-7 terminer tidigare. Du måste kunna grundläggande notläsning.

Berätta när du anmäler dig om du spelar, eller spelat andra instrument, och om du kan noter. Vi spelar i grupp, din utveckling sker på individuell nivå. Du bör förstå grundläggande noter på den här nivån, du får mer möjligheter i ditt spel om du kompletterar med den korta kursen "Musikteori i praktiken".
Att lära sig ett nytt instrument som vuxen är härligt och glädjefyllt, men du får också vara beredd på att lägga tid på att öva mellan gångerna.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Du tar med ditt eget instrument, stråke och gärna axelstöd.
Vi rekommenderar Joakim Amundin på Tomtebogatan som också hyr ut, säljer och lagar fioler. Man ska ha en fullskalig fiol, inte ¼ eller andra mindre storlekar som är tänkta för barn. Går man till en butik (exempelvis Gottfrid Johansson i T-baneplanet vid Hötorget) och berättar att man ska börja en kurs för vuxna hos oss hjälper de till att prova ut en fiol. En annan butik är exempelvis Fiolaffären vid Hornstull.

Bra att veta

Det är uppehåll för kursen vecka 44.

Behöver du hyra ett instrument inför din kurs rekommenderar vi http://www.amundin.se samt https://nylund-son.se/ i Uppsala.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang