Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Filmskådespeleri - Workshop med Alexander Moberg

Information

Nivå
Avancerad
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Alexander Moberg
Startdatum
25 April 2020
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-16:00
Antal tillfällen
2 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
1 600 kr
Att vara skådespelare framför en kamera ställer andra krav än när du står på scenen. Vi jobbar praktiskt framför kameran, varvat med viss teori kring teknik och förutsättningar vid inspelning för film eller tv.

Om kursen

Innehåll och Mål

Att vara skådespelare framför en kamera ställer andra krav än när du står på scenen. Vi jobbar praktiskt med skådespelarträning, varvat med viss teori kring teknik och förutsättningar vid inspelning. Du får en bättre förståelse för hur skådespelaren samarbetar med kameran rent fysiskt,
Vi arbetar oss fram med scener från olika genre, går från monologer och enklare scenerier till större sammanhang.

Förkunskaper

Passar dig som har viss erfarenhet av scenskådespeleri, improvisationsteater, musikalteater eller annan scenerfarenhet. 

Kursledare

Alexander Moberg är regissör, utbildad vid Dramatiska Institutets filmlinje. Sedan dess har han arbetat med både film, TV, teater, musikal. Ett axplock: För SVT: Aspiranterna (Stina Ekblad, Peter Andersson), Anna Holt (Petra Nielsen, Görel Crona), Jakten på en Mördare (Allan Svensson). m.m. Bio: Klara (Regina Lund, Kjell Bergqvist). m.m. Musikal: La Belle Epoque (Tommy Körberg, Gunilla Backman). m.m.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.  

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting, Meisnerteknik, Förbered dig inför audition och Scenframställning. På Kulturama hittar du ocskå både deltids- och heltidsutbildningar inom film och scenkonst för vuxna. 

Bra att veta

Kursen kommer hållas en helg, lördag-söndag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Kontakt

Kontaktperson

Kulturama1 010-1576305

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang