Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Filmmusikworkshop - Nybörjare

Att musik kan förstärka känslor och händelser är känt sedan länge inom filmbranschen. Låtar som ”Happy”, ”It must have been love” och ”I will always love you”, blev alla tre världshits efter att ha varit med i storfilmer.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Daniel Engström
Startdatum
16 Mars 2019
Dag och tid
Lör, Sön 09:00-12:15
Antal tillfällen
3 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
1 300 kr

Om kursen

Innehåll

Fokus ligger på att förstå vad filmmusik är, varför den finns och hur den kan användas för att förstärka känslor och händelser i en film eller dokumentär. Kursdeltagarna kommer bland annat att få lära sig att importera och synka video via SMPTE i Logic pro X, välja instrument i samplingsbibliotek samt få möjlighet att skriva en egen cue utifrån fiktiva förutsättningar vad gällerinstrumentering, specifika detaljer att poängtera musikaliskt samt en övergripande musikalisk struktur.

Kursupplägg

3 kurstillfällen kl. 9.00-12.15 lördag den 16/3, 23/3 samt söndag den 24/3.
Varje kurstillfälle innehåller en paus på 15 min.

Tillfälle 1: Introduktion, utdelande av material, lyssningsexempel samt kort grundläggande analys av en cue.
Genomgång av Logic, SMPTE, samplingsbibliotek samt import och export av filer. Förberedelse infördet egna kompositionsarbetet inkl spotting session.

Tillfälle 2+3: Uppspelning av de cueer som deltagarna arbetat med sedan tillfälle 1. Feedback och diskussion kring de musikaliska valen. Djupare genomgång av hur automation används samt hur effekter såsom EQ och Reverb kan lyfta produktionen.

Kursen är förlagd till en av våra midistudios där varje deltagare har en egen dator och keyboard. Ingen egen utrustning behövs för att delta i kursen.  Vi kommer använda oss av Logic pro X som plattform.

Förkunskaper

För nybörjare räcker det med ett intresse för filmmusik samt att viljan att lära sig såväl det tekniska som det kreativa hantverket finns.
Inget krav på att ha jobbat i något musikprogram tidigare men det underlättar.

Kursmaterial

Ett USB-minne med kursmaterial, sammanställt av kursledaren, ingår i kursavgiften

Anmälan

Sista anmälningsdag två veckor innan kursstart! Om kursen inte är fulltecknad vid detta datum går det fortsatt bra att anmäla sig. Är den fulltecknad kan du anmäla dig men blir då uppsatt som reserv.

Anmälan för deltagare under 18 år kompletteras med namn och personnummer på betalningsansvarig vårdnadshavare.

Kontakt

Kontaktperson

Joakim Sanden 010-157 62 92

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang