Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Filmmusikworkshop - Nybörjare

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Daniel Engström
Startdatum
28 September 2019
Dag och tid
Lör, Sön 09:45-12:30
Antal tillfällen
3 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
1 400 kr
Att musik kan förstärka känslor och händelser är känt sedan länge inom filmbranschen. Låtar som ”Happy”, ”It must have been love” och ”I will always love you”, blev alla tre världshits efter att ha varit med i storfilmer.

Om kursen

Innehåll

Fokus ligger på att förstå vad filmmusik är, varför den finns och hur den kan användas för att förstärka känslor och händelser i en film eller dokumentär. Kursdeltagarna kommer bland annat att få lära sig att importera och synka video via SMPTE i Logic pro X, välja instrument i samplingsbibliotek samt få möjlighet att skriva en egen cue utifrån fiktiva förutsättningar vad gällerinstrumentering, specifika detaljer att poängtera musikaliskt samt en övergripande musikalisk struktur.

Kursupplägg

3 kurstillfällen kl. 9.15-12.30 lördag den 28/9, 5/10 samt söndag den 6/10.
Varje kurstillfälle innehåller en paus på 15 min.

Tillfälle 1: Introduktion, utdelande av material, lyssningsexempel samt kort grundläggande analys av en cue.
Genomgång av Logic, SMPTE, samplingsbibliotek samt import och export av filer. Förberedelse infördet egna kompositionsarbetet inkl spotting session.

Tillfälle 2+3: Uppspelning av de cueer som deltagarna arbetat med sedan tillfälle 1. Feedback och diskussion kring de musikaliska valen. Djupare genomgång av hur automation används samt hur effekter såsom EQ och Reverb kan lyfta produktionen.

Kursen är förlagd till en av våra midistudios där varje deltagare har en egen dator och keyboard. Ingen egen utrustning behövs för att delta i kursen.  Vi kommer använda oss av Logic pro X som plattform.

Förkunskaper

För nybörjare räcker det med ett intresse för filmmusik samt att viljan att lära sig såväl det tekniska som det kreativa hantverket finns.
Inget krav på att ha jobbat i något musikprogram tidigare men det underlättar.

Kursmaterial

Ett USB-minne med kursmaterial, sammanställt av kursledaren, ingår i kursavgiften

Anmälan

Sista anmälningsdag två veckor innan kursstart! Om kursen inte är fulltecknad vid detta datum går det fortsatt bra att anmäla sig. Är den fulltecknad kan du anmäla dig men blir då uppsatt som reserv.

Anmälan för deltagare under 18 år kompletteras med namn och personnummer på betalningsansvarig vårdnadshavare.

Kontakt

Kontaktperson

Joakim Sanden 010-157 62 92

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om “Film”

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om “Foto”

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om “Musik”

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om “Musikproduktion”

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om “Sång”

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om “Teater”

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang