Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Filmmusikworkshop - Fortsättning

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Daniel Engström
Startdatum
28 September 2019
Dag och tid
Lör, Sön 13:00-16:15
Antal tillfällen
3 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
1 400 kr
Att musik kan förstärka känslor och händelser är känt sedan länge inom filmbranschen. Låtar som ”Happy”, ”It must have been love” och ”I will always love you”, blev alla tre världshits efter att ha varit med i storfilmer.

Om kursen

Innehåll

Diskussioner kommer ske kring hårdvara, mjukvara, DAW:S, olika MIDI-anpassade orkestreringstekniker samt grunderna i mixning. Deltagarna arbetar med en cue under workshopens gång och skriver musiken utifrån givna ramar, t.ex instrument eller ljudbild, som ges vid en så kallad spotting session där cueerna presenteras. Vi lyssnar på varandras cueer under workshopens gång och ger konstruktiv kritik på det vi hör (och ser).

Kursupplägg

3 kurstillfällen kl. 13.00-16.15 lördag den 28/9, 5/10 samt söndag den 6/10.
Varje kurstillfälle innehåller en paus på 15 min.

Tillfälle 1: Introduktion, utdelande av material, lyssningsexempel samt analys av en eller flera cueer. Diskussion kring instrumentval, Mickey Mousing samt övriga filmmusikelaterade begrepp och alternativ. Spotting session till deltagarnas cue.

Tillfälle 2+3: Feedback och diskussion kring deltagarnas cue som de fick vid tillfälle 1. Den skrivs utifrån tanken att deltagaren är en så kallad spökskrivare. Målet är att efterlikna originalkompositören i känsla, stil samt ljudbild. Det kommer att finnas ett antal kompositörer att välja mellan. Genrerna kommer vara såväl mer digitala som rent klassiskt orkestrala till sin karaktär.

Kursdeltagarna arbetar i den DAW de för tillfället trivs bäst att jobba med och arbetet sker till största delen hemma.
Kursen är förlagd till en av våra midistudios där varje deltagare har en egen dator och keyboard med Logic Pro X som musikplattform men
för att kunna jobba mellan kurspassen behöver man även ha en egen musikplattform av något slag.

Förkunskaper

För Fortsättning/Avancerad behövs någon form av grundkunskaper inom musikteori och gehör. Kunna identifiera noter och navigera i partitur på grundnivå (dynamik, uttryck och insatser t.ex) förstå ackordsuppbyggnad och ackordsföljder, läsa enkla till medelsvåra rytmer i olika taktarter relativt snabbt samt någon form av erfarenhet av att arbeta i något musikprogram.
Ett brinnande intresse för filmmusik är en stor fördel eftersom arbetsbördan blir modell större (och galet rolig!)

Kursmaterial

Din kursledare sammanställer kursmaterial på ett USB-minne som ingår i kursavgfiten.

Anmälan

Sista anmälningsdag två veckor innan kursstart! Om kursen inte är fulltecknad vid detta datum går det fortsatt bra att anmäla sig. Är den fulltecknad kan du anmäla dig men blir då uppsatt som reserv.

Anmälan för deltagare under 18 år kompletteras med namn och personnummer på betalningsansvarig vårdnadshavare.

Kontakt

Kontaktperson

Joakim Sanden 010-157 62 92

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om “Film”

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om “Foto”

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om “Musik”

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om “Musikproduktion”

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om “Sång”

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om “Teater”

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang