Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Filmmusikworkshop - Fortsättning

Att musik kan förstärka känslor och händelser är känt sedan länge inom filmbranschen. Låtar som ”Happy”, ”It must have been love” och ”I will always love you”, blev alla tre världshits efter att ha varit med i storfilmer.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Daniel Engström
Startdatum
16 Mars 2019
Dag och tid
Lör, Sön 13:00-16:15
Antal tillfällen
3 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
1 300 kr

Om kursen

Innehåll

Diskussioner kommer ske kring hårdvara, mjukvara, DAW:S, olika MIDI-anpassade orkestreringstekniker samt grunderna i mixning. Deltagarna arbetar med en cue under workshopens gång och skriver musiken utifrån givna ramar, t.ex instrument eller ljudbild, som ges vid en så kallad spotting session där cueerna presenteras. Vi lyssnar på varandras cueer under workshopens gång och ger konstruktiv kritik på det vi hör (och ser).

Kursupplägg

3 kurstillfällen kl. 13.00-16.15 lördag den 16/3, 23/3 samt söndag den 24/3.
Varje kurstillfälle innehåller en paus på 15 min.

Tillfälle 1: Introduktion, utdelande av material, lyssningsexempel samt analys av en eller flera cueer. Diskussion kring instrumentval, Mickey Mousing samt övriga filmmusikelaterade begrepp och alternativ. Spotting session till deltagarnas cue.

Tillfälle 2+3: Feedback och diskussion kring deltagarnas cue som de fick vid tillfälle 1. Den skrivs utifrån tanken att deltagaren är en så kallad spökskrivare. Målet är att efterlikna originalkompositören i känsla, stil samt ljudbild. Det kommer att finnas ett antal kompositörer att välja mellan. Genrerna kommer vara såväl mer digitala som rent klassiskt orkestrala till sin karaktär.

Kursdeltagarna arbetar i den DAW de för tillfället trivs bäst att jobba med och arbetet sker till största delen hemma.
Kursen är förlagd till en av våra midistudios där varje deltagare har en egen dator och keyboard med Logic Pro X som musikplattform men
för att kunna jobba mellan kurspassen behöver man även ha en egen musikplattform av något slag.

Förkunskaper

För Fortsättning/Avancerad behövs någon form av grundkunskaper inom musikteori och gehör. Kunna identifiera noter och navigera i partitur på grundnivå (dynamik, uttryck och insatser t.ex) förstå ackordsuppbyggnad och ackordsföljder, läsa enkla till medelsvåra rytmer i olika taktarter relativt snabbt samt någon form av erfarenhet av att arbeta i något musikprogram.
Ett brinnande intresse för filmmusik är en stor fördel eftersom arbetsbördan blir modell större (och galet rolig!)

Kursmaterial

Din kursledare sammanställer kursmaterial på ett USB-minne som ingår i kursavgfiten.

Anmälan

Sista anmälningsdag två veckor innan kursstart! Om kursen inte är fulltecknad vid detta datum går det fortsatt bra att anmäla sig. Är den fulltecknad kan du anmäla dig men blir då uppsatt som reserv.

Anmälan för deltagare under 18 år kompletteras med namn och personnummer på betalningsansvarig vårdnadshavare.

Kontakt

Kontaktperson

Joakim Sanden 010-157 62 92

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang