Elgitarr fortsättning plus, termin 2. ODENPLAN

Information

Nivå
Fortsättning plus
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Albin Fellebro
Startdatum
20 september 2023
Dag och tid
Onsdagar 18:15-19:45
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25104
Avgift
2 850 kr

En plats kvar

Lär dig spela elgitarr! En kurs för dig som spelat lite tidigare.

Om kursen

Innehåll och mål

Vi lär oss välkända riff, öppna ackord, några användbara skalor, plektrumspel, improvisation, ton/sound och tekniker. Du får en bred kunskap om hur elgitarr brukas inom genrerna rock, pop och blues. Kursmaterialet består bland annat av välkända låtar som vi spelar tillsammans, ofta delar vi upp oss i stämmor - några kompar ett riff och några spelar melodi. Vid behov och i mån av tid får du även individuell handledning. Att spela musik ska vara lustfyllt och vi har garanterat roligt tillsammans!      

Förkunskaper

En kurs för dig som spelat lite tidigare, fyra-fem terminer. Vi anpassar nivån efter gruppens behov, så har du inte gått grundkursen hos oss vill vi att du redan vid anmälan berättar om du spelat eller spelar något annat instrument, om du läser tabulatur.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Du tar med din egen elgitarr och telekabel, men inte förstärkare. Material sammanställs av kursledaren med utgångspunkt i gruppens behov. Du kan bli rekommenderad att köpa en kursbok beroende på gruppens sammansättning och intressen.

Utvecklingsmöjligheter

Din utveckling är individuell, och är avhängig av hur mycket tid du kan lägga på att öva mellan kurstillfällena, och om du spelat andra instrument tidigare. När din kurs går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs motsvarande den nivå din grupp befinner sig på. Medborgarskolan erbjuder också andra gitarrkurser på flera olika nivåer. Du kan välja olika inriktning, bland annat jazz och blues.

Bra att veta

Uppehåll för skollov.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Behöver du hyra ett instrument inför din kurs rekommenderar vi https://playgear.se

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang