Dragspel fortsättning, termin 4. ODENPLAN

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Per Erik Eriksson
Startdatum
4 september 2023
Dag och tid
Måndagar 18:00-19:30
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25111
Avgift
2 850 kr

Få platser kvar

Det är härligt och roligt med dragspel, antingen du vill spela tango, folkmusik, jazz, klassiskt eller modernt.

Om kursen

Innehåll och upplägg

Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Vi börjar med att lära känna dragspelet och dess möjligheter, och kommer snabbt igång med att spela. Vi spelar både på gehör och efter noter och varvar ensemblespel med ren melodiinlärning. Vi arbetar med rytm, övar på att spela tvåhändigt, lär oss kontrollera bälgen och går igenom grundläggande notläsning. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna.

Förkunskaper

Den här kursen vänder sig till dig som har gått tre-fyra terminer nybörjarkurs eller motsvarande.
Eftersom vi har flera olika grupper och nivåer är det bra om du redan vid din anmälan berättar om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter, om du tidigare försökt lära dig spela dragspel men tyckt det var svårt eller om du spelat dragspel för länge sedan men känner att du vill börja om från början.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Du tar med ditt eget dragspel, knapp-/pianodragspel går lika bra. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen och rekommenderar en lämplig bok.

Utvecklingsmöjligheter

Du som gått en av våra nybörjarkurser har möjlighet att utveckla ditt spel vidare på en fortsättningskurs. Vi erbjuder flera olika nivåer.

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 44.

Har du ett gammalt dragspel stående är det klokt att låta någon se över det innan du börjar. Vi rekommenderar Erik Simons i Södra Ängby. Han stämmer, reparerar och säljer begagnat, adress Färjestadsvägen 10, t-bana Ängbyplan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang