Blues för elgitarr. ODENPLAN

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Dannjel Markhed Maxe
Startdatum
14 september 2023
Dag och tid
Torsdagar 19:30-21:00
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25100
Avgift
2 850 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Utveckla din känsla för bluesen!

Om kursen

Innehåll och mål                

Tillsammans utforskar vi hur elgitarren kan användas över en tolvtakters-blues. Vi går igenom nödvändiga skalor och ackord som kan användas över en bluesform. Exempel på kompfigurer, solofraser, hela solon och turnarounds etc. behandlas under lektionerna. På kursen läggs fokus både på hur man kan kompa en blues samt improvisera ett solo. Vi arbetar också med tekniken för att få till töjningar, vibrato och slideguitar.         

Målet med kursen är att som gitarrist bli trygg att improvisera samt kompa över olika typer av blues i olika tempon.

Förkunskaper                  

Du behöver kunna grundläggande ackord på elgitarr och känna dig bekväm med ditt instrument.     

Kursledare                  

Läs mer om våra kursledare här         

Kursmaterial                  

Du tar med din egen elgitarr och telekabel, men inte förstärkare. Material sammanställt av kursledaren med utgångspunkt i gruppens behov.

Utvecklingsmöjligheter              

Din utveckling är individuell och i den här kursen väljer många att fortsätta flera terminer för att ta sitt spel vidare - men även för att det är så kul! Medborgarskolan erbjuder flera gitarrkurser på olika nivåer. Du kan välja olika inriktning, bland annat jazz och blues.

Bra att veta 

Det är uppehåll för kursen vecka 44.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Behöver du hyra ett instrument inför din kurs rekommenderar vi https://playgear.se

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang