Banjo, nybörjare. ODENPLAN

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Johnny Carlsson
Startdatum
12 september 2023
Dag och tid
Tisdagar 18:05-19:35
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25115
Avgift
2 850 kr

Få platser kvar

Lär dig spela 5-strängad banjo.

Om kursen

Upplägg

Vi spelar i grupp och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna banjon och dess möjligheter och snabbt komma igång med att spela.
Vi kommer att gå igenom de olika rollsen som är så typiska för bluegrass banjo, men även vanliga tekniker som hammer on, pulling off, slides med mera. Detta provar vi sedan att applicera i några enkla låtarrangemang. Vi kommer att varva teknikövningar med låtspel under kursens gång. Det finns även tid att studera instrumentet närmare ihop med råd och tips vad gäller skötsel och inställningar med mera.

Förkunskaper

Den här kursen vänder sig till dig som är helt nybörjare eller "falsk nybörjare". Du behöver inte ha spelat andra instrument eller kunna läsa noter. Har du spelat andra stränginstrument, kan tabulatur eller har provat att spela lite för länge sedan kan det också vara perfekt nivå för dig. Vi har flera olika grupper och nivåer och du bör redan vid din anmälan berätta om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter eller tabulatur, om du tidigare försökt lära dig spela banjo men tyckt det var svårt, eller om du spelat något annat stränginstrument tidigare.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Man behöver en 5-strängad bluegrassbanjo. Vi rekommenderar Jam på Roslagsgatan 7 där man kan få prova olika alternativ och få bra råd. http://www.jam.se/butiker/

Du tar med ditt eget instrument. Har du en gammal banjo och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd - och kanske byta strängar. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen

Utvecklingsmöjligheter

Som nästa steg kan du gå en fortsättningskurs med liknande upplägg. När du spelat ett tag och är trygg med ditt instrument rekommenderar vi kurserna "Spela i band" med olika upplägg. För att få ut mer av ditt spel rekommenderar vi också kursen "Musikteori i praktiken".

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 44.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Behöver du hyra ett instrument inför din kurs rekommenderar vi https://playgear.se

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang