Banjo fortsättning plus, termin 3. ODENPLAN

Information

Nivå
Fortsättning plus
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Johnny Carlsson
Startdatum
13 februari 2024
Dag och tid
Tisdagar 19:40-21:10
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25325
Avgift
2 850 kr
Fortsättningskurs i 5-strängad bluegrass-banjo. En kurs för dig som vill utveckla din banjoteknik och spela i grupp.

Om kursen

Upplägg

Fortsättningskursen i banjo bygger vidare på tekniken du lärt dig i nybörjarkursen. Fokus ligger på låtspel där vi också tittar på olika tekniker för att spela back-up. Låtarna väljs med relativt stor variation för att täcka in olika tekniker, tonarter, tempon mm. De sträcker sig också utanför den traditionella bluegrassen och innefattar jazz, irländskt, ragtime, blues och annan folkmusik. Låttips från deltagarna är mycket välkomna!

Förkunskaper

Den här kursen vänder sig till dig som spelat fem-sex terminer eller längre. Vi har olika grupper och nivåer och du bör redan vid din anmälan berätta om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter eller tabulatur, om du tidigare försökt lära dig spela banjo men tyckt det var svårt, eller om du spelat något annat stränginstrument tidigare.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Man behöver en 5-strängad bluegrassbanjo. Vi rekommenderar Jam på Roslagsgatan 7 där man kan få prova olika alternativ och få bra råd. http://www.jam.se/butiker/

Du tar med ditt eget instrument. Har du en gammal banjo och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd, och kanske byta sträng.

Utvecklingsmöjligheter

Som nästa steg kan du gå en fortsättningskurs med liknande upplägg. Varje fortsättningskurs blir unik och anpassas efter nivån på deltagarna. Det gör att du kan gå vidare inom samma fortsättningsgrupp i flera terminer utan att det blir upprepningar i onödan.

Bra att veta

Uppehåll för lov.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Behöver du hyra ett instrument inför din kurs rekommenderar vi https://playgear.se

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang