Artistskolan - Dans och sång 13-16 år

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
13-16 år
Lärare
Caroline Sjölund
Startdatum
15 februari 2023
Dag och tid
Onsdagar 18:00-20:00
Antal tillfällen
13 st
Plats
Kulturama danssalar
Virkesvägen 21
Nummer
24961
Avgift
3 150 kr
På Kulturamas Artistskola erbjuds eleverna att få jobba med sång , dans och till viss del teater. Målet är att jobba fram en föreställning per termin och detta görs i ledning av erfarna lärare .

Om kursen

Förkunskapskrav

Bra om du har någon dansvana.

Kursinnehåll

På Kulturamas Artistskola erbjuds eleverna att få jobba med sång, dans och till viss del teater.
Målet är att jobba fram en föreställning per termin och detta görs i ledning av erfarna lärare.
Föreställningarna framförs på en riktig scen med professionellt ljud och ljus.
För de elever som önskar så finns det möjlighet att utmana sej lite extra i form av soloinsatser.

1 timmes dans och 1 timmes sång, kl.18.05-20.05

Terminen är 13 ggr inklusive repetition 13/5 och föreställning 14/5. Mer information kommer under terminen.

 Klädsel

Rörelsevänliga kläder, gärna danssneakers eller sko med tunn och mjuk sula.

Kursledare

Caroline Sjölund

Undervisar i balett, jazz, show, musikal och barndans. Hon är utbildad på Balettakademiens yrkesskola i Stockholm och Stage 7 i San Diego, USA. Har arbetat som dansare och koreograf i danskompanier, shower och TV i Sverige, Tyskland, Frankrike, Schweiz, Italien och Egypten även som musikalartist i West Side Story, Cabaret, A Chorus Line och Lena Ph´s Agent 006.
Undervisat i Tyskland, på Balettakademien, Danscompagniet och Kulturama i Stockholm, Rydbergs Dance Academy i Malmö och Täby friskola.

Paula Hoffman

Utbildad vid Musikhögskolan , Operahögskolan samt Stockholms musikpedagogiska institut, alla högskolor i Stockholm . Efter 25 år på scenen som opera-och konsertsångerska började jag efter mina pedagogiska studier jobba som sångpedagog och jobba med de moderna genrerna inklusive musikal. Har även jobbat som teaterlärare, teatermusiker, workshopledare mm, både med barn vuxna och funktionshindrade, dels i Kulturskolan och dels vid en musikfestival i Dalarna.

Jobbar bland annat vid  folkhögskolan Geijerskolan där hon är kursledare för sånglinjen samt  undervisar de flesta kantorstudenterna i sång olika genrer . Ibland jäven med studenter från skolans musikteaterlinje. Jobbar även som sånglärare vid Tyska skolan i Sthlm med barn 6-19 där vi ofta jobbar med musiklek och musikal. Dessutom har jag privat sångundervisning i liten skala.

Bra att veta

Uppehåll för lov v 9 och 15.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang