Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Ableton Live, musikproduktion och ljuddesign, vuxna lör-sön 10-16 två helger i oktober Fortsättning

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Cristofer Odqvist
Startdatum
12 Oktober 2019
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-16:00
Antal tillfällen
4 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
2 850 kr
Skapa musik - Välkommen till en av våra kreativa kurser i musikproduktion Lär dig musikproduktion och ljuddesign från grunden med programmet Ableton Live.

Om kursen

Förkunskapskrav

Grundläggande kunskaper i programmet Ableton Lives Intro- eller Standardversion

Innehåll

Kursen ger dig den tekniska kunskapen och en grundläggande förståelse för musikproduktion och ljuddesign så att du kan utveckla ditt eget sound och låta din kreativitet flöda. Teori varvas med ljudexempel och praktiskt genomförande. Mot slutet av kursen genomförs hemuppgifter som bedöms av kursledaren.

Kursen innehåller följande moment:
• Ljudlära – ljudvågen, ADSR, Psykoakustik …
• Kompression – skapa rörelse och kontrollera dynamik
• EQ och filter – filtertyper, viktiga frekvenser ...
• Delay och reverb – kontrollera djup och bredd i mixen
• Distortion – jämna och udda övertoner, skapa sound ...
• Trummor och rytmik - olika typer av sväng och samplingstekniker
• Samplers och synthar – oscillatorer, filter och subtraktiv syntes
• Ljuddesign – att använda grundverktygen kreativt
• Arrangering och instrumentering – att bygga upp en låt
• Mixning och mastering – den färdiga produktionen

Kursupplägg

Kursen bedrivs under två helger kl 10.00-16.00 med en timmes lunchpaus och två 15 minuters raster inkluderade.

Första helgen 12/10-13/10, andra helgen 26/10-27/10.

Kursen genomförs i programmet Ableton Live och eleven måste ha Ableton Lives Intro- eller Standardversion installerad på egen dator som tas med till lektionerna.
Max 12 deltagare.

Anmälan

Sista anmälningsdag två veckor innan kursstart! Om kursen inte är fulltecknad vid detta datum går det fortsatt bra att anmäla sig. Är den fulltecknad kan du anmäla dig men blir då uppsatt som reserv.
Anmälan för deltagare under 18 år kompletteras med namn och personnummer på betalningsansvarig vårdnadshavare. Återanmälda elever har företräde.

Kontakt

Kontaktperson

Joakim Sanden 010-157 62 92

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om “Film”

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om “Foto”

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om “Musik”

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om “Musikproduktion”

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om “Sång”

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om “Teater”

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang