Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Dans har alltid varit en stor del av Madeleines liv

Madeleine Svaneberg Li Dans Utbildning (liten bild)

Vad betyder dans för dig?

Dans har alltid varit en stor del av mitt liv. När jag var fyra år brukade jag gunga och hoppa till musiken när mina föräldrar spelade ABBA. Som liten gick jag på barnbalett och på gymnasiet gick jag på dansgymnasium och nu går jag på Kulturama. Jag var inte säker innan utbildningen vilken genre av dans jag ville satsa på. Vi undervisas i jazz, balett, stepp, modern och hip hop och under utbildningen på Kulturama har jag verkligen utvecklats och har kommit fram till att det är jazz som är min typ av dans, då det är den perfekta kombinationen av flera stilar. Drömmen är att i framtiden få jobba internationellt som framgångsrik koreograf och dansare.

Vad är det bästa med dansutbildningen på Kulturama?

Roligast är alla samarbeten med andra linjer och att vi gör mycket utanför skolan. Vi har t.ex. gjort ett projekt med Drottningholmsteatern. Det absolut bästa med Kulturama är att konstant få andas konstnärlig luft! Folk dansar och sjunger i korridorerna. Det är helt enkelt en fantastisk stämning som jag inte tror finns någon annanstans i Sverige. På Kulturama råder det en extrem tolerans för olika personligheter. Här får alla verkligen vara sig själva och vi uppmuntras till att gå vår egen väg.

Hur är stämningen i klassen?

Man blir som en liten familj. Vi är 12 i klassen och jag kan ärligt säga att jag älskar alla i min klass. Vi gläds med varandra. Jag minns att jag inför första dagen var jättenervös, men jag såg en tjej som jag tyckte såg trevlig ut och satte mig bredvid henne och sen blev vi superbra kompisar. Under året på Kulturama har jag lärt känna hur många som helst och knutit kontakter för framtiden. Den stora skillnaden med att knyta kontakter här är att man är mer lättillgänglig och att det är en sådan avslappnad stämning.

Sist men inte minst. Vilka är dina topp tre tips till blivande studerande?

  1. Ta ingenting för givet och var öppen för alla möjligheter och chanser du får på skolan.
  2. Var beredd på att du kommer att få ta mycket eget ansvar.
  3. Tänk igenom vad du har för ambitioner för utbildningen. Går du för att du vill dansa professionellt i framtiden eller för att du vill utforska din kärlek till dansen? Kom ihåg att du är här för din egen skull.