Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Lovisa kombinerar ingenjörsstudierna med dansutbildning

Lovisa Lundgren Dans Utbildning (liten bild)

Hur kommer det sig att du började på Kulturamas dansutbildning?

Jag pluggade till ingenjör i Kanada men insåg att jag ville ta tillvara på min passion för dans. Det som gjorde att jag bestämde mig för att gå på Kulturama var att jag fick känslan av att det var hög nivå på dansundervisningen och att det var den enda skola i Stockholm som jag hittade som erbjöd dansundervisning på heltid.

Vad är det bästa med Kulturama?

Att det är en skola med massa linjer. Visar man framfötterna kan man verkligen göra spännande samarbeten med andra konstformer. Det finns lokaler och scener att tillgå för att göra egna projekt.

Vad är det bästa med utbildningen?

Det bästa med utbildningen är lärarna. Majoriteten är själva yrkesverksamma, har stor erfarenhet och är grymma pedagoger. De är genuint intresserade och omtänksamma. Vissa av dem är dessutom levande danslegender enligt mig. Dessutom har de en förmåga att motivera en att klara mer än man tror.

Hur är klassen?

Jag har en jättehärlig klass. Det är en öppen stämning och genuin värme i klassen. Alla peppar och stöttar varandra. I början hade vi alla lite olika kunskapsnivåer men det har dock jämnats ut under året då alla fått mer kött på benen i de olika dansstilarna. jag är oerhört tacksam över att jag på Kulturama fått lära känna dansare som jag vill fortsätta samarbeta med framöver.

Vad har du för framtidsplaner?

Jag har ett år kvar på min ingenjörsutbildning inom stadsplanering. I framtiden vill jag hitta ett sätt så jag kan förena dans med stadsplanering. Jag vill använda dansen som ett konstnärligt uttryck men jag ser inte framför mig att jag ska bli professionell heltidsdansare.

Vad har du för tips till blivande elever?

Att man ska vara medveten om att det är mycket som ligger under eget ansvar för att man ska ta till sig utbildningen på bästa sätt. Att ta tillvara på tiden och på den feedback och de kontakter du får.

Jag vill även tipsa om vikten att ta hand om och lyssna på sin kropp. Man måste vara beredd på att utbildningen är väldigt fysisk. Därför behöver man finna rutiner och försöka hitta sätt att slappna av på och att heller inte glömma bort att stretcha.