Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

På dansutbildningen hittade Frida sig själv som dansare

Frida Lindström berättar om hur året på Kulturamas dansutbildning bland annat gav henne fysiska och psykiska förutsättningar att söka sig vidare till en yrkesdansarutbildning.

Frida Lindström Dans Utbildning (liten bild)

Berätta, varför valde du att utbilda dig i dans på Kulturama?

Jag skulle egentligen ha utbildat mig på en annan utbildning som ställdes in i sista sekund, så jag var tvungen att tänka om. Kulturamas "Projekt Dans" verkade spännande eftersom vi skulle få jobba mycket i just projekt och även skapa mycket eget. Jag tror också att jag drogs mycket till att Kulturama hade så många andra konstnärliga utbildningar och att det fanns stora möjligheter till att skapa olika samarbeten med både sångare, fotografer och skådespelare.

Vad var det bästa med dansutbildningen?

Det absolut bästa var att utbildningen var väldigt tillåtande och att vi elever fick mycket utrymme till att skapa själva och till att hitta vilka vi är som dansare. Lärarna fokuserade mycket på att ge oss en teknisk grund, men vi fick även utforska dans som konstform. Kulturama var också en extremt inspirerande miljö att vara i.

Vad hade du för förväntningar på skolan innan du började?

Jag hade hoppats på att få möjlighet till att skapa olika samarbeten med andra konstformer - och det fick jag verkligen! Det fanns till och med ofta fler möjligheter till att bidra i olika projekt än vad man kände att man hann med. Den härliga och öppna stämningen på skolan blev jag glatt överraskad av, det var alltid saker på gång; lunchkonserter, vernissager, föreställningar och så vidare.

Berätta lite om vad du gör just nu?

Nu går jag första året på Balettakademiens yrkesdansarutbildning. Det är helt klart en tuff och intensiv utbildning och jag upplever att året på Kulturama verkligen gett mig förutsättningar för att klara av det, både psykiskt och fysiskt.

Har du något tips att dela med dig nuvarande och framtida Kulturamastuderande?

Bli inspirerad av och samarbeta mycket med elever från de andra utbildningarna!