Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Jag är så tacksam över att få leva min dröm!

Carl Lindquist gick sånglinjen jazz/rock/soul på Kulturama mellan 2012-2013. Idag är han verksam som frilanssångare/skådespelare, låtskrivare och musikalartist. Idag bor han i London och i slutet av 2015 turnerade han över hela Storbritannien med musikalen, Miracle on 34th Street, där han hade huvudrollen. Våren 2016 jobbar han med sitt första soloalbum och är på europaturné med den officiella produktionen av musikalen, Jesus Christ Superstar.

Berätta, vad betydde tiden på Kulturama för dig?

Det var en fantastiskt rolig tid och jag lärde mig så otroligt mycket. Jag har alltid haft stora drömmar, men har insett mer och mer på senare år hur tacksam jag är över att jag gick på Kulturama. Jag fick en ännu större kärlek för musiken och sången, så året på skolan betydde väldigt mycket för mig. Jag utvecklades också enormt som sångare och artist. Det var på Kulturama jag för första gången läste musikteori och det var där jag lärde mig läsa noter. Det har jag haft otroligt stor användning av de senaste åren!

Efter Kulturama studerade du musikal i London, varför blev det London?

Jag har alltid drömt om en karriär i musikalvärlden ända sedan jag såg ”Phantom of the Opera” för första gången på Broadway i New York, USA för många år sedan. Så att studera musikal i London var något som helt klart lockade mig, fast jag trodde aldrig att jag skulle bli antagen till någon skola! Lyckligtvis blev jag det, till the American Musical Theatre Academy of London (AMTA) och deras intensiva ett års-utbildning mellan 2013-2014. Konkurrensen på skolan var helt klart tuff, och lärarna ställde höga krav på oss, men jag älskade det! Vi fick bl.a. åka till New York och träna på Broadway tillsammans med eliten, vilket var riktigt roligt och inspirerande.
Efter utbildningen valde jag att stanna kvar i London mest för att det finns mer jobbmöjligheter här, men det är såklart tuffare konkurrens också. Fast jag är i Stockholm ganska ofta också. Just nu håller jag på att spela in nya låtar till min första soloskiva tillsammans med Kulturamas lärare/pianist, maestro Patrik Svedberg, vilket är väldigt spännande.

Avslutningsvis. Har du något råd eller tips att skicka vidare till de som drömmer om att jobba med musik och musikal som du?

Det kommer inte alltid vara lätt, men drömmar kan verkligen slå in om man vågar tro på sig själv, och du får inte vara rädd för att misslyckas. Jag har misslyckats många gånger, men vad gör vi när vi faller? Vi plockar upp oss själva och så försöker man igen. Håll drömmen vid liv och låt dig inspireras av andra människor som du ser upp till.