Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Foto, film, konst och design

John Håkansson

Kult_KKU_GY_larare_John_Hakansson.png

Undervisar i Fotografi, Film och Digitala medier, Ljussättning, Fri Bild och Konst & Hantverk.
Utbildad fotograf vid Fotohögskolan i Göteborg, Akademin för fotografi Konstfack, Kungliga Konsthögskolan och lärarexamen från Stockholms Universitet. Separatutställare, också i samarbete med andra konstnärer. Utvald av Konstnärsnämnden och som återkommande stipendiat. Fotograferar på uppdrag åt konstnärer, arkitekter och formgivare.


Anna Joelsson

Undervisar i Design, Grafisk kommunikation, Konstarterna & samhället och Konsthantverk.
Lärare med Kandidatexamen i bildpedagogik från Konstfack. Studier i Konstvetenskap på Lunds universitet samt Idéhistoria med inriktning estetik på Södertörns högskola. Många års erfarenhet som pedagog och arbete med undervisning.


Ida Kriisa

Kult_KKU_larare_Ida_Kriisa.png

Undervisar i Konstarterna & Samhället, Bildteori och Form.
Magisterexamen i Bildpedagogik från Konstfack med studier av Konstnärliga Forskningsprocesser, Fotografi och Videokonst samt Samtida Estetik på Södertörns högskola. Samarbetar i externa konstprojekt med bl a Konstfack, Kulturhuset och Moderna Museet och engagerar även sina elever i det kontaktnätet. Tidigare performancekonstnär. Profilansvarig för inriktningen Konst och Design.


Joanna Lombard

Kult_KKU_GY_larare_Joanna_Lombard.png

Undervisar i Bild- och Formspecialisering och Bildteori på Kulturama Gymnasium.
Konstnär och pedagog utbildad på Konstfack och Kungliga Konsthögskolan.


Lasse Pettersson

Kult_larare_ny_2019_311.jpg

Undervisar i Medier, samhälle och kommunikation, Animation, Film- och Tv-kunskap, Digitalt Skapande och Mediaproduktion.
Filmfotograf och Journalist.


Mikael Hultgren

Kult_KKU_GY_larare_Mikael_Hultgren.png

Undervisar i Fotografisk Bild, Digitalt Skapande, Estetisk Kommunikation och Mediaproduktion.
Utbildad fotograf. Examen vid Fotohögskolan i Göteborg, auktoriserad digitalfotograf av SFF och lärarexamen vid Stockholms universitet. Frilansar och undervisar även i analog teknik, bildkomposition, ljussättning, storformat, porträtt och stillbildsberättande.


Oskar Willers

Kult_larare_ny_2019_354.jpg

Undervisar i Filmproduktion, Mediaproduktion, Redigeringsteknik, Fotografins grunder, Filmanalys, Filmdramaturgi, Manus och Tv-produktion.
Examen från Lärarhögskolan, studier i psykologi på University of Toronto, filmvetenskap och filosofi vid Stockholms Universitet, examen från Stockholms Filmskola. Frilansande film- och stillbildsfotograf samt inspelningsledare på reklam-, dokumentär- och fiktionsfilm. Ansvarar för vuxenfilmutbildningen på Kulturama.