Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Lilla Kulturama Danvikstull

Årskurs 4 startar i Lilla Kulturama

På Lilla Kulturama i Danvikstull (Alsnögatan 7-9) börjar eleverna i årskurs 4 i ljusa, trevliga och anpassade lokaler.

På Lilla Kulturama Danvikstull går totalt cirka 240 elever i årskurs 4 och 5. Här finns inriktningarna Musikal samt Musik & Sång. Grundskolan erbjuder en professionell undervisning i läroplanens teoretiska ämnen samt en undervisning av hög konstnärlig kvalitet i profilämnena. Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla.

Skolan

Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla. Efter avslutad skolgång i år 9 ska eleverna vara väl rustade att söka sig vidare till både estetiska- och teoretiska program på gymnasiet.

På Lilla Kulturama i Danvikstull har vi två profiler och vårt mål är att vara ett självklart val och därmed en ledande grundskola

  • Musikal
  • Musik & Sång

Färdighetsprov inför åk 6

Lilla Kulturama är en egen skolenhet vilket i praktiken innebär att ett nytt färdighetsprov kommer att äga rum under vårterminen i åk 5, inför flytten till Kulturama Grundskola i Hammarby Sjöstad. Den undervisning som eleverna har tagit del av i åk 4 och åk 5 bör ge eleverna en mycket god grund för att klara färdighetsproven inför åk 6.

Uppspel/redovisningar

Varje läsår redovisar eleverna arbeten från profilämnena. I stora Julshowen deltar alla elever från årskurserna 4-5 tillsammans med eleverna i åk 6-9 från Kulturama Grundskola i Hammarby Sjöstad. Vi brukar hålla till i en stor konsertlokal. Stora Julshowen brukar bl a bjuda på smakprov från profilens arbete under året. Mindre uppspel sker även under terminerna.

Skolbibliotek

Lilla Kulturama har ett skolbibliotek centralt placerat i skolans lokaler. Här finns skönlitteratur anpassad till läsnivån för elever i årskurs 4 och 5 och över. Biblioteket omfattar även lättläst litteratur, facklitteratur och litteratur på engelska. Elever får tips om litteratur, får låna böcker och vi tar med glädje emot förslag på inköp av böcker. Biblioteket är delvis bemannat och öppet när skolan är öppen.

Fritidsklubben

På Lilla Kulturama finns fritidsklubben dit du kan komma när skoldagen är slut. I samråd med dina föräldrar bestämmer du vilka tider och dagar du deltar i verksamheten.

Övrigt

Övrig information som är gemensam för Kulturama Grundskolor finns samlad under den allmänna informationen om Kulturama Grundskolor .

  • Timplan
  • Vårt systematiska kvalitetsarbete
  • Arbetslag
  • Undervisning och hur den bedrivs i teoretiska ämnen såväl som i estetiska ämnen
  • Uppspel och redovisningar
  • Elevstöd
  • Mentorskap
  • SL kort

Välkommen att söka!