Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Elever på Kulturama Grundskola

Kulturama Grundskola Danvikstull

På Kulturama Grundskola Danvikstull finns årskurs 4 och 5. På skolan går cirka 240 elever och här finns inriktningarna Musikal, Musik & Sång och Bild & Form.

Kulturama Grundskola erbjuder en professionell undervisning i läroplanens teoretiska ämnen samt en undervisning av hög konstnärlig kvalitet i profilämnena. Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla.

Skolan

Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla. Efter avslutad skolgång i år 9 ska eleverna vara väl rustade att söka sig vidare till både estetiska- och teoretiska program på gymnasiet.

Ansök till Kulturama Grundskola Danvikstull

Nyheter höstterminen 2021

  • Vi startar en helt ny profil för årskurs 4: Bild & Form.
  • Inför höstterminen 2021 startar vi ytterligare en klass för årskurs 5.

På Kulturama Grundskola Danvikstull har vi tre profiler och vårt mål är att vara ett självklart val och därmed en ledande grundskola.

  • Musikal
  • Musik & Sång
  • Bild & Form

Här hittar du mer information om de olika inriktningarna

Färdighetsprov inför åk 6

Kulturama Grundskola Danvikstull är en egen skolenhet vilket i praktiken innebär att ett nytt färdighetsprov kommer att äga rum under vårterminen i åk 5, inför flytten till Kulturama Grundskola i Hammarby Sjöstad. Den undervisning som eleverna har tagit del av i åk 4 och åk 5 bör ge eleverna en mycket god grund för att klara färdighetsproven inför åk 6.

Här finns mer information om färdighetsproven

Uppspel/redovisningar

Varje läsår redovisar eleverna arbeten från profilämnena. I stora Julshowen deltar alla elever från årskurserna 4-5 tillsammans med eleverna i åk 6-9 från Kulturama Grundskola i Hammarby Sjöstad. Vi brukar hålla till i en stor konsertlokal. Stora Julshowen brukar bl a bjuda på smakprov från profilens arbete under året. Mindre uppspel sker även under terminerna.

Skolbibliotek

Kulturama Grundskola Danvikstull har ett skolbibliotek centralt placerat i skolans lokaler. Här finns skönlitteratur anpassad till läsnivån för elever i årskurs 4 och 5 och över. Biblioteket omfattar även lättläst litteratur, facklitteratur och litteratur på engelska. Elever får tips om litteratur, får låna böcker och vi tar med glädje emot förslag på inköp av böcker. Biblioteket är delvis bemannat och öppet när skolan är öppen.

Fritidsklubben

På Kulturama Grundskola Danvikstull finns fritidsklubben dit du kan komma när skoldagen är slut. I samråd med dina föräldrar bestämmer du vilka tider och dagar du deltar i verksamheten.

Läs mer om fritidsklubben här

Välkommen att söka!