Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Kulturama Grundskola Danvikstull

Årskurs 4 börjar på Kulturama Grundskola Danvikstull

På Kulturama Grundskola Danvikstull (Alsnögatan 7-9) börjar eleverna i årskurs 4 i ljusa, trevliga och anpassade lokaler.

På Kulturama Grundskola Danvikstull går totalt cirka 240 elever i årskurs 4 och 5. Här finns inriktningarna Musikal samt Musik & Sång. Grundskolan erbjuder en professionell undervisning i läroplanens teoretiska ämnen samt en undervisning av hög konstnärlig kvalitet i profilämnena. Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla.

Extra ansökningsdag 17/5 till åk 4

Vi börjar nu närma oss slutet av ansökningsperioden till Kulturama Grundskola Danvikstull och vi har ett fåtal platser kvar inför kommande läsår. Välkommen att göra en ansökan inför vår extra ansökningsdag fredag 17 maj! Notera: proven kommer att hållas på Kulturama i Hammarby Sjöstad (se adress på kallelsen som skickas ut efter ansökan).

Skolan

Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla. Efter avslutad skolgång i år 9 ska eleverna vara väl rustade att söka sig vidare till både estetiska- och teoretiska program på gymnasiet.

På Kulturama Grundskola Danvikstull har vi två profiler och vårt mål är att vara ett självklart val och därmed en ledande grundskola

  • Musikal
  • Musik & Sång

Färdighetsprov inför åk 6

Kulturama Grundskola Danvikstull är en egen skolenhet vilket i praktiken innebär att ett nytt färdighetsprov kommer att äga rum under vårterminen i åk 5, inför flytten till Kulturama Grundskola i Hammarby Sjöstad. Den undervisning som eleverna har tagit del av i åk 4 och åk 5 bör ge eleverna en mycket god grund för att klara färdighetsproven inför åk 6.

Uppspel/redovisningar

Varje läsår redovisar eleverna arbeten från profilämnena. I stora Julshowen deltar alla elever från årskurserna 4-5 tillsammans med eleverna i åk 6-9 från Kulturama Grundskola i Hammarby Sjöstad. Vi brukar hålla till i en stor konsertlokal. Stora Julshowen brukar bl a bjuda på smakprov från profilens arbete under året. Mindre uppspel sker även under terminerna.

Skolbibliotek

Kulturama Grundskola Danvikstull har ett skolbibliotek centralt placerat i skolans lokaler. Här finns skönlitteratur anpassad till läsnivån för elever i årskurs 4 och 5 och över. Biblioteket omfattar även lättläst litteratur, facklitteratur och litteratur på engelska. Elever får tips om litteratur, får låna böcker och vi tar med glädje emot förslag på inköp av böcker. Biblioteket är delvis bemannat och öppet när skolan är öppen.

Fritidsklubben

På Kulturama Grundskola Danvikstull finns fritidsklubben dit du kan komma när skoldagen är slut. I samråd med dina föräldrar bestämmer du vilka tider och dagar du deltar i verksamheten.

Läs mer om fritidsklubben här

Övrigt

Övrig information som är gemensam för Kulturama Grundskolor finns samlad under den allmänna informationen om Kulturama Grundskolor .

  • Timplan
  • Vårt systematiska kvalitetsarbete
  • Arbetslag
  • Undervisning och hur den bedrivs i teoretiska ämnen såväl som i estetiska ämnen
  • Uppspel och redovisningar
  • Elevstöd
  • Mentorskap
  • SL kort

Välkommen att söka!