Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

21 Augusti 2019

Teater - Artist Talk med kursledare från Kulturama

Artist Talk med teaterledare på Kulturama. Kom och möt några av våra erfarna kursledare i teater. De presenterar sig själva och sina kurser, diskuterar och jämför olika sätt att närma sig skådespeleri, reder ut begrepp och svarar på frågor.

Information

Datum
Onsdag 21 Augusti 2019
Tid
18:00 - 18:45
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad, Virkesvägen 21

Anordnas i samarbete med Medborgarskolan

Om evenemanget

Kom och möt några av våra erfarna kursledare i teater. De presenterar sig själva och sina kurser, diskuterar och jämför olika sätt att närma sig skådespeleri, reder ut begrepp och svarar på frågor. Alla är yrkesverksamma inom teater eller film, och har lång undervisningserfarenhet. Välkommen till vårt "Öppet-hus" onsdagen den 22/8, där du också har möjlighet att prova på flera kurser. Vårt Artist Talk pågår Kl.18.00-18.45  Vi har flera intressanta kurser du kan prova på inom Sång, Teater, Dans och Musik. Föranmäl dig gärna till samtalet och den/de kurser du vill prova på för att få en garanterad plats, det går också bra att komma spontant i mån av plats! Självklart kostar det ingenting att deltaga. Du kanske bli sugen på att anmäla dig till en kurs i samband med ditt besök. Inga problem - vi har datorer på plats så du kan registrera dig. Dessutom får du 10% rabatt om du anmäler dig på plats under kvällen.

Innehåll och Mål

Meisnerteknik, Lee Strasbergs Method Acting, Stanislavskij, Varieté och Cabaret - på Kulturama erbjuder vi många olika vägar för dig som vill utvecklas inom teater. Under vårt Artist Talk presenterar några av våra kursledare i teater sig själva och sina kurser - perfekt för dig som inte vet vad du ska välja. Vi räknar med ett spännande samtal!   

Förkunskaper

Du behöver inte några förkunskaper, men samtalet är tänkt för dig som har viss erfarenhet av scenskådespeleri, improvisationsteater, musikalteater eller annan scenerfarenhet. 

Kursledare

Vladimir Dikanski utbildade sig till regissör och skådespelare på Teaterakademin i S:t Petersburg (dåvarande Leningrad). Hans huvudlärare Georgij Tovstonogov var en av 1900-talets mest inflytelserika teaterregissörer, och hade själv varit Konstantin Stanislavskijs elev. Vladimir har levt många år i Sverige, och har lång erfarenhet som teaterregissör samt film- och teaterskådespelare. På svensk tv eller film kan du ha sett honom i exempelvis Beck, Hassel eller Talismanen. Han undervisar i höst kurserna Stanislavskij på riktigt, Regi, Filmskådespeleri och Action för skådespelare.

Thorsten Andreassen är verksam som artist och street performer, och uppträder på olika gatufestivaler runt om i världen. Thorsten började sin karriär som gatuartist för 35 år sedan och är i dag festivalchef för Stockholm Street Festival. Thorsten var med och bildade Gycklargruppen 1987 som blev pionjärerna inom svensk nycirkus. Gycklargruppen blev under sina 20 verksamma år stilbildande inom genren, med en blandning av komik, akrobatik, jonglering, lindans, eld, fakir och magi. Medlemmarna i Gycklargruppen hade alla sina rötter i gatuperformance och lyfte in genren i finsalongerna. På Stockholms varité, magi och burleskscener kan du ha sett honom uppträda som Magic Thor.

Catarina Westerlund är skådespelare och teaterlärare. Utbildad i ”fysisk teater” (Grotowski-inriktad) vid Teaterstudion i Stockholm1981-83  och sedan i Method Acting för svenska och amerikanska pedagoger, samt på DramI. Hon har frilansat som skådespelare och regisserat. Hon undervisar sedan 1991, mestadels i Method Acting, men har också andra teaterkurser. Cacki  har en fil.mag. i Teatervetenskap och är dessutom utbildad i Ebba Nilsdotters röstteknik.    

Michael Hamory är utbildad i Prag vid Prague Film School, vid The Neighborhood Playhouse School of the Theatre i New York, vid Calle Flygare Teaterskola och vid Stockholms Universitet. Michael undervisar bland annat i Meisnerteknik, men också andra teaterkurser för barn, ungdom & vuxna på Kulturama, och är verksam som skådespelare och regissör. Du kan läs mer om Michael på hans hemsida www.michaelhamory.se 

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting, Meisnerteknik, Förbered dig inför audition och Scenframställning. På Kulturama hittar du ocskå både deltids- och heltidsutbildningar inom film och scenkonst för vuxna. 

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang