Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Alla intervjuer och artiklar

Intervjuer och artiklar

Läs vidare om "Dans på distans"
Kurs - Dans

Dans på distans

Kursledarna Helena och Tobias har gjort sina danskurser digitala. Deltagarna får då möjligheten att röra på sig och träffa sina kurskamrater trots det märkliga läge som vi befinner oss i.

Läs vidare om "Intervjuer med studerande"
Utbildningar

Intervjuer med studerande

Fem studerande från Kulturamas konst- och kulturutbildningar delar med sig av sina personliga upplevelser av skolan och sina respektive utbildningar. På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida konstnärlig utövare inom scenkonst, musik och bild. Kulturama hjälper dig att förverkliga din dröm!

Läs vidare om "Fotostuderande ställde ut i Berlin"
Utbildning - foto

Fotostuderande ställde ut i Berlin

Studerande på utbildningen Fotografisk konstutbildning fick under våren resa till Berlin och ställa ut på konst- och kulturtäta Au Topsi Pohl.

Läs vidare om "Louise kombinerar dans med naturvetenskap"
Gymnasiet - Natur

Louise kombinerar dans med naturvetenskap

Louise Ekman går på Kulturamas naturvetenskapsprogram med dansprofil. För henne är detta den bästa tänkbara gymnasieinriktningen då man får blanda teoretiska lektioner med estetiska. – ”Jag är väldigt sprallig och orkar inte att sitta still och dunka in fakta hela dagarna. Då är det väldigt skönt att kunna bryta av med ett estetiskt ämne och ha lite kul.”

Läs vidare om "Amie har alltid gillat att rita"
Grundskolan

Amie har alltid gillat att rita

Amie går i årskurs 5 med inriktningen Bild & Form på Kulturama grundskola i Sundbyberg. Hon har alltid älskat att rita vilket var den främsta anledningen till att hon sökte till skolan.

Läs vidare om ""Detta är rätt ställe att börja på.”"
Utbildning - Film

"Detta är rätt ställe att börja på.”

Kim Nehzaty går andra året på Kulturamas filmutbildning och har målet inställt på att bli filmproducent. Under hösten 2019 deltog han i filmmusikfestivalen Live Score Festival med ett filmbidrag. –"Musiken förde liksom allt samman och var en konstform som verkligen klickade med filmen. Det var superkul att se!” berättar han om resultatet.

Läs vidare om "Kulturamas skådespelare på turné"
Utbildning - Skådespelare

Kulturamas skådespelare på turné

I slutet av januari 2020 kommer studerande från Kulturamas skådespelarutbildning att turnera land och rike runt med en egenskriven föreställning. Med föreställningen Käbbel ­vill man belysa strukturella problem och samtidigt väcka nytt intresse för en gammal konstform. – ”Det blir en individuell resa om att finna sin sexualitet.” berättar Johanna, en av de studerande.

Läs vidare om "Det finns mycket att tycka om med musikal"
Gymnasiet - Estet

Det finns mycket att tycka om med musikal

Rebecca Klanger går andra året på Kulturama Gymnasiums estetiska program, profil Musikal. Med musikalprofilen får hon göra allt som hon tycker är kul samtidigt som hon lägger en bred grund för framtiden. – ”Musikal har den perfekta blandningen av allt. Den är inte nischad på bara en sak. Du får allt.” berättar Rebecca.

Läs vidare om "Musikal ger en bred bas"
Grundskolan

Musikal ger en bred bas

Adil Backman går i femman på Kulturama Grundskola Danvikstull. När han skulle välja inriktning på skolan valde han Musikal trots att Musik & Sång annars kanske hade varit det givna valet för honom.

Läs vidare om "Intervjuer med elever"
Gymnasiet

Intervjuer med elever

Några av Kulturama Gymnasiums elever fick dela med sig av sina personliga erfarenheter, tankar och känslor kring Kulturama och livet på skolan.

Läs vidare om "Från musikälskare till musiker"
Gymnasiet - estet

Från musikälskare till musiker

Sven Blomberg går sitt sista år på Kulturama Gymnasium, estetiska programmet med profilen Artist & Musiker och inriktning sång. Här lägger han grunden för en framtid som artist men också som musiklärare. – ”Det är det allra bästa med mitt program: att man verkligen utvecklas från att vara någon som gillar att hålla på med musik till en riktig musiker.”

Läs vidare om "Amelie går Musik & Sång"
Grundskolan

Amelie går Musik & Sång

På Kulturama grundskola i Sundbyberg kan man gå från fjärde klass hela vägen upp till nian och välja mellan tre olika inriktningar: Musik & Sång, Bild & Form och Musikal. Amelie Bergman går i sjuan inriktning Musik & Sång. Hon älskar att sjunga och drömmer om att en dag bli artist.

Läs vidare om "Elina går Musik & Sång"
Grundskolan

Bättre arbetsro om man fått göra något kreativt innan

På Kulturama Grundskolas inriktning Musik & Sång får eleverna varva grundskolans teoretiska ämnen med många lektioner i just musik och sång. Elina går i femman och berättar att hon sökte hit då hon är väldigt musikintresserad.

Läs vidare om "Fotoelever samarbetar med Rituals"
Gymnasiet - Estet

Fotoelever samarbetar med Rituals

I samarbete med Rituals har våra fotoelever från Kulturama Gymnasium årskurs tre, tagit fram en fotoutställning med Rituals nya produkter som lanseras i höst. Bilderna visas upp på Rituals Pop Up-event mellan den 24-26 oktober på the Lobby i Stockholm.

Läs vidare om "Jonas spelar med musikeliten"
Utbildning - Musik

Jonas spelar med musikeliten

Jonas Öijvall gick på Kulturamas musikerutbildning mellan 1998 - 2000. Sedan dess har han fått spela och turnera land och rike runt med några av Sveriges allra främsta musiker. Exempelvis Veronica Maggio, Timbuktu, Måns Zelmerlöw, Miss Li och många, många fler.

Läs vidare om "Från Klassisk Sång till Operastudion"
Utbildning - Klassisk Sång/Opera

Från Klassisk Sång till Operastudion

Hanna Rydén går sitt andra år på Stockholms Operastudio på Kulturama. Via heltidsutbildningen Klassisk Sång lyckades hon hitta sin sångröst och knipa en av platserna på den eftertraktade operautbildningen.

Läs vidare om "Kulturamaton i Sundbyberg"
Grundskolan

Kulturamaton i Sundbyberg

Kulturamaton är höstterminens stora friluftsdag på Kulturama Grundskola i Sundbyberg. Hela skolan samlas kring Lötsjön för en aktiv heldag i gemenskapens och hållbarhetens tecken.

Läs vidare om "Hyllad kortfilmsregissör gör långfilm"
Utbildning - Film

Hyllad kortfilmsregissör gör långfilm

Jimmy Olsson gick på Kulturamas filmutbildning 2004-2005 och har bl.a. gjort den flerfaldigt prisbelönade kortfilmen 2:a klass. Nu ska han göra långfilmsdebut med Sabina Ddumba i huvudrollen. Den kommande långfilmen Att rädda en pojke är en vidareutveckling på den tidigare nämnda kortfilmen och planeras spelas in under början av 2020.

Läs vidare om "Koppla bort, garva och få jäkligt bra träning"
Kurs - Dans

Koppla bort, garva och få jäkligt bra träning

Nu har du chansen att lära dig de klassiska danserna i tiodans från några av de allra bästa. De f.d. svenska mästarna och Let’s Dance-dansarna Helena Fransson och Tobias Wallin har sedan 2006 lärt nyfikna och danssugna kursdeltagare på Kulturama hur man svänger sina lurviga. – ”Vill man lära sig tiodans på en social nivå så är det oss man går till.” berättar Tobias. ”Våga er hit! Har du fördomar så släpp dem. De flesta blir glatt överraskade och vi har alltid superroligt ihop.”

Läs vidare om "Det är något speciellt med att göra en Sverigepremiär!"
Föreställning

Sverigepremiär på Made in Dagenham

Årets musikalproduktion "Made in Degenham" är en relativt ny musikal som endast spelat på West End under en kort tid under 2014. Nu 4,5 år senare sätter Kulturamas musikalartister år 1 och 2 upp den för första gången i Sverige, med översättning av Johan Schildt.

Läs vidare om "Jennie kom in på en av världens bästa dansskolor"
Utbildning - Dans

Jennie kom in på en av världens bästa dansskolor

Först gjorde hon det som alla andra ville. Det funkade inte. Sedan gick hon sin egen väg. Idag går Jennie Thomassson på en av världens bästa dansskolor. – ”Tack vare Kulturama går jag nu mitt andra år på Iwanson International i München.”

Läs vidare om "Ur föreställningen Cross Over"
Föreställning

Ur föreställningen Cross over

I år blev det ett samarbete mellan dans-, musik- och sångutbildningen när sista föreställningen för läsåret skulle göras här i Kulturamahuset! Det resulterade i en show präglad av glädje, sorg, djup, bredd och höjd – både vad gäller musik och uttryck.

Läs vidare om "Två operor, en föreställning"
Utbildning - Opera

Två operor, en föreställning

Under fyra kvällar i maj bjuder operastudion in till något alldeles extra! Nämligen två operor i en och samma föreställning. Céline Dewrée (till vänster) och Helena Hedman (till höger) spelar huvudrollerna.

Läs vidare om "Från Fria Teatern till Teaterhögskolan"
Utbildning - Skådespelare

Från Fria Teatern till Teaterhögskolan

Efter avslutade studier på Kulturamas teatergymnasium och Kulturamas skådespelarutbildning har David Bengtsson kommit in på Teaterhögskolan i Malmö. Men vägen dit har inte varit helt spikrak. – ”Jag blev sjukt rastlös över att inte få hålla på med det jag älskar.”

Läs vidare om "Kulturamas fotokonstnärer släpper böcker!"
Utbildning - Foto

Kulturamas fotokonstnärer släpper böcker!

Torsdagen den i slutet av april 2019 höll studerande från Kulturamas fotografiska konstutbildning fotoboksrelease på bokhandeln Konst-ig. Huvudlärare är Misha Pedan som själv gett ut flera fotoböcker. – ”Att de studerande lyckats bli klara på så kort tid är oerhört imponerande.” berättar han.

Läs vidare om ""Kulturama förändrade min bild av hur man skriver låtar.""
Utbildning - Singer/Song-writer

"Kulturama förändrade min bild av hur man skriver låtar."

Iana Kovalova (även känd under artistnamnet Nanna) är född och uppvuxen i Ukraina. Efter att ha varit aktiv i det ukrainska musiklivet fick hon via ett jobb på Eurovision Song Contest i Kiev höra talas om Kulturamas vuxenutbildningar. Idag studerar hon singer/songwriter på deltid.

Läs vidare om "Det bästa med konst och design"
Gymnasiet - Estet

Det bästa med konst och design

Ida Kriisa är profilansvarig på Konst & Design på Kulturama Gymnasium. Hon hittade tidigt kärleken till teater och har bl.a. studerat på Konstfack, där hon började uttrycka sig genom performance art. Här berättar hon om sin kärlek till att undervisa och allt du behöver veta om Kulturama Gymnasiums Konst & Design-profil.

Läs vidare om "Sångerska, musiker och beteendevetare"
Utbildning - Sång

Sångerska, musiker och beteendevetare

Anna Folkesson växte upp i en musikerfamilj i Örebro och började tidigt att drömma om en musikkarriär. Hon gick på Kulturamas sångutbildning mellan 2015 – 2017 och utbildar sig idag till sångpedagog på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon frilansar även som musiker vid sidan av. – ”Jag har alltid tänkt mig en karriär inom musiken och har haft som mål att kunna livnära mig på musikjobb.”

Läs vidare om "Noelle"
Kurs - Artistskolan

"Att träffa nya kompisar är det bästa jag vet."

Noelle är 8 år och går på Artistskolan (miniartisterna 8 - 9 år) på Kulturama. Där får hon och de andra eleverna varje torsdag lära sig att både dansa och sjunga. - "Att träffa nya kompisar är det bästa jag vet."

Läs vidare om "Emese är en av Sveriges allra bästa"
Utbildning - Musikal

Emese är en av Sveriges allra bästa

Emese Bengtsberg går sista året på Kulturamas musikalutbildning. Hon tävlar i tiodans, både nationellt och internationellt, och är en av Sveriges allra bästa. Hon kom till Sverige för tre år sedan och har sedan dess gjort succé i SM, blivit en grym sångerska och lärt sig svenska.

Läs vidare om "Att hitta sitt eget uttryck"
Utbildning - Musikproduktion

Att hitta sitt eget uttryck

För fem år sedan flyttade Jennifer Aalto till Stockholm från Orsa. Hon började på Kulturama Gymnasium som singer-songwriter efter ha gått på musikskola hemma i Dalarna. Efter studenten kände hon att hon behövde lite mer tid för att hitta sitt musikaliska uttryck. Idag studerar hon därför musikproduktion år 2 på Kulturamas konst- och kulturutbildningar där början av en karriär som både låtskrivare och producent tagit form.

Läs vidare om ""Angrip varje ny uppgift med lusten som bränsle!""
Utbildning - Musikalartist

"Angrip varje ny uppgift med lusten som bränsle!"

Frida Linnell har hållit på med sång och teater sedan barnsben och började sin professionella träning inom scenkonst efter gymnasiet. I dag går hon sitt andra år på musikalkandidaten på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg (också känt som Artisten) där hon kom in efter sina två år på Kulturamas förberedande musikalartistutbildning.

Läs vidare om "Ut ur konsten in i reklamvärlden"
Gymnasiet - Estet

Ut ur konsten in i reklamvärlden

Linnéa Gardefjord gick Konst och Design på Kulturama Gymnasium och arbetar idag som art director på reklambyrån King. Hon har bl.a. arbetat med Childhood, Polarpriset och ICA. Efter studenten började hon studera på lite olika utbildningar runt om i Stockholm och ägnade ett år åt att utforska sin konstnärliga ådra. — "Efter det "lalla-runt-året" insåg jag att det inte alls var konst jag skulle hålla på med."

Läs vidare om "Ur föreställningen Tänker på dig"
Föreställning

Föreställningen Tänker på dig

Varje år framför de som studerar på Kulturamas sång- och musikutbildningar en konsert som hyllar ”Det svenska musikundret” – den svenska musikindustrins framgångar nationellt och internationellt.

Läs vidare om "Yngsta Mellodeltagaren går på Kulturama!"
Grundskolan

Yngsta Mellodeltagaren går på Kulturama!

Tiana Salmon som går i nian på Kulturama Grundskola kommer att vara en av de yngsta deltagarna genom tiderna som uppträder i Melodifestivalen. Tillsammans med gruppen High 15 kommer hon att framföra låten No Drama på den första deltävlingen. Låten som de kommer att uppträda med är skriven av veteranerna i mellosammanhang Joe & Linnea Deb som också är f.d. Kulturamastuderande.

Läs vidare om ""Gå på känslan och gåshuden""
Utbildning - Musikproduktion

Erik Bernholm: "Gå på känslan och gåshuden"

Erik Bernholm är lärare i songwriting, inspelningsteknik och ensemble på Kulturamas musikproduktionsutbildning och har varit professionell musiker, låtskrivare och producent sedan 1991. Lördagen den 2 februari är hans bidrag "Ashes to Ashes" med och tävlar i den första delfinalen i årets upplaga av Melodifestivalen. 2010 års melodifestivalvinnare Anna Bergendahl framför låten.

Läs vidare om "Vad har jag gjort sedan studenten?"
Gymnasiet - Estet

Vad har jag gjort sedan studenten?

Ingrid Gräsbeck tog studenten från estetiska programmet med inriktning musikal på Kulturama Gymnasium år 2014. Men vad har hon gjort sedan dess?

Läs vidare om "Opera - Vägen fram till rollen"
Utbildning - Opera

Opera - Vägen fram till rollen

Operaproduktionen "Vi som bor här" är ett helt nytt verk som sattes upp på Årsta Teater av andraårsstudenter på Operautbildningen. Karolina Åsberg och Viktor Rydén är två av huvudrollsinnehavarna i produktionen och inför premiären berättade de om vägen fram till rollerna i uppsättningen.

Läs vidare om "Dans som ger självförtroende"
Kurs - Dans

Dans som ger självförtroende

Maria Granström är kursledare i orientalisk dans på Kulturama. Ur dansen har både ett brinnande intresse för orienten och ett stärkt självförtroende vuxit fram. Detta hoppas hon kunna dela med sina kursdeltagare. - "Jag vill att man ska se att det finns en rik och bred kultur!"

Läs vidare om "Från Sydkorea via USA till Sverige"
Kurs - Musik

Från Sydkorea via USA till Sverige

Yoonsuk Choe är född och uppvuxen i Seoul, Sydkorea. Musikalisk ut i fingerspetsarna och troligtvis en av de mest inspirerande personer du kommer att träffa. Med musiken som drivkraft har han alltid gått sin egen väg och via USA har han nu hamnat i Sverige. Efter årsskiftet börjar han som kurslärare på Kulturama och kommer då att undervisa i den unika kombinationen munspel, ocarina och tin whistle (bleckflöjt).

Läs vidare om "Valdemar Yliaho"
Gymnasiet - Natur

Valdemar varvar naturvetenskapen med musik

När Valdemar Ylihao skulle söka till gymnasiet visste han att han ville gå ett program med natur- eller musikinriktning. Han trodde först inte att det gick att kombinera de två ämnena men när han till slut hittade Kulturama var valet enkelt. I dag går han andra året på naturprogrammet med musik som estetiskt uttryck. – ”Jag tycker det är skönt att genom de estetiska ämnena kunna göra något praktiskt mellan alla beräkningar, uppsatser och all teori.”

Läs vidare om "Daniel Engström"
Live Score Festival

Kulturama hjälper till att sätta filmmusiken på kartan!

Söndagen den 11/11/18 hölls Sveriges första Live Score Festival på Kulturama i Hammarby Sjöstad. Åtta helt nyproducerade kortfilmer visades upp på vita duken samtidigt som en tolvmanna-orkester framförde lika nyskriven filmmusik till filmerna. Strax innan festivalen satte vi oss ned med Daniel Engström för att få höra mer om projektet och diskutera vikten av filmmusik. - ” Oftast så tycker jag inte att musiken får det utrymme som det förtjänar!”

Läs vidare om "Lina lever dansdrömmen i New York!"
Gymnasiet - Estet

Lina lever dansdrömmen i New York!

Lina Jonnerhag lämnade det trygga livet i Sverige för att satsa på sin stora passion och dröm – ett liv som dansare i New York. Efter några år som verksam professionell dansare i Sverige lockade New York. En vidareutbildning i Broadway Dance Center, ett artistvisum och några års hårt slit senare är hon nu baserad i USA på heltid. Idag jobbar hon som frilansande dansare och danslärare i New York.

Läs vidare om "Philip Jalmelid"
Utbildning - Musikalartist

Intervju med musikalartisten Philip Jalmelid

Philip Jalmelid gick Kulturamas musikalutbildning 2004-2006 och är idag en av landets främsta musikalartister. Han har bland annat fått fantastiska lovord för sin insats som Javert i Les Misérables på Wermland Opera (2016-2017) och har även medverkat i musikaler som Chess, Doktor Zjivago, Sunset Boulevard, Hair och Jesus Christ Superstar. I vår är han aktuell på Oscarsteatern, där han gör huvudrollen i musikalen Såsom i himmelen, baserad på filmen med samma namn!

Läs vidare om "Linnea och Joy Deb"
Utbildning - Musikproduktion

Från Kulturama till Eurovision Song Contest

Linnea och Joy Deb är låtskrivarna bakom Måns Zelmerlövs vinnarlåt Heroes

Läs vidare om "Bengt-Åke Lundin"
Utbildning - Opera

Bengt-Åke Lundin undervisar i operainterpretation

Att skapa musiken sådan som den är skriven. Det finns en tydlig distinktion mellan pianistens och sångpedagogens roll och hur man arbetar med sångarna individuellt. Mitt arbete utgår från det musikaliska och handlar inte om att bygga upp muskulatur, där måste det finnas en sångpedagog i bakgrunden. Men om vi agerar väl ihop, sångpedagogen och jag, blir det en väldigt bra utveckling för eleven.

Läs vidare om "Josefin Glenmark"
Utbildning - Musikproduktion

Jag bestämde mig för att satsa helhjärtat på musiken

Våga ta chanser och kom ihåg, musik är roligt!

Läs vidare om "Jenny Janlöv"
Utbildning - Foto

Fotoutbildningen äger rum i en kreativ miljö

Jenny Janlöv gick Högre fotografisk utbildning på Kulturama och började därefter på Akademin Valands Kandidatprogram i fotografi. "Jag kan verkligen rekommendera utbildningen för den som vill vara i en kreativ miljö. Det är ett av mina bästa år ", säger hon.

Läs vidare om "Daniel Träff"
Utbildning - Skådespelare

Jag fann tidigt i livet lusten i att spela teater

Daniel Träff berättar om Kulturama och hur det är att jobba som skådespelare.

Läs vidare om "Christer Fernström"
Kurs - Musik

Christer gick på kursen ”elgitarr i grupp”

Christer var en av deltagarna på kursen ”elgitarr i grupp”

Läs vidare om "Lucy Wildheart"
Utbildning - Dans

Lucy Wildheart om att kombinera dans och boxning

"Dansen har en stor plats i mitt hjärta och jag har stora drömmar om att i framtiden jobba koreografiskt, i Batsheva Dance Company-style eller med dem."

Läs vidare om "Fredrik Engström"
Gymnasiet

Möt Gymnasiets rektor Fredrik Engström

Fredrik Engström har varit rektor på Kulturama Gymnasium sedan hösten 2015. Han jobbade tidigare som utbildningsledare på både gymnasiet och kulturutbildningarna, och dessförinnan var han på Kulturama Grundskola i Sundbyberg.

Läs vidare om "Axel"
Gymnasiet - Estet

Axel pendlar från Västerås till skolan varje dag

Axel tycker att intriktningen hand valt är så unik att han pendlar från Västerås till skolan i Stockholm. I framtiden hoppas han kunna arbeta med grafisk kommunikation, något som idag står på schemat i skolan varje vecka.

Läs vidare om "Yana Martsynkevych"
Utbildning - Film

Filmutbildningen är upplagd utifrån hur det ser ut i branschen

Yana har gått Kulturama Filmutbildning och studerar nu filmregi på STDH (Stockholms Dramatiska högskola) i Stockholm

Läs vidare om "Linnea Sidén Rosberg"
Gymnasiet - Estet

Linnea drömmer om att bli mimskådespelare

Linnea Sidén Rosberg går sista året på Kulturama Gymnasium, profil Skådespelare. I skolan har hon fått kombinera dans och teater och på så sätt har hon hittat sin väg framåt. Nu hoppas Linnea kunna uppfylla sin dröm om att jobba med rörelsebaserad scenkonst och bli mimskådespelare.

Läs vidare om "Renaida Braun"
Gymnaset - Estet

Renaida har medverkat i både Idol och Melodifestivalen

Renaida Braun tog studenten från Kulturama 2016 och samma år medverkade hon i Idol. Hon har sedan haft en av de bärande rollerna i musikalen Aladdin, där hon spelade mot bl.a. Claes Malmberg och Markoolio i huvudrollerna. Och dessutom varit en av artisterna i Melodifestivalen!

Läs vidare om "Eva Österberg"
Utbildning - Opera

Redan som barn drogs Eva in i operans värld

Redan som barn drogs Eva Österberg in i operans värld. Hennes pappa var operafreak eller ”Wagnerian” som Eva säger, och tog med hela familjen till Stora Teatern i Göteborg, där hon är uppväxt. En krona styck kostade biljetterna när man satt på pallarna högst upp och det var där den 11-åriga Eva satt och såg Csardazfurstinnan, med Suzanne Brenning och Claes Jakobsson i huvudrollerna, och bestämde sig: ”Det där vill jag göra!”. 12 år senare gjorde hon debut som Gilda i Rigoletto och sedan 2013 är hon konstnärlig ledare på Operastudion. Här undervisar hon också i det som hon tycker är allra viktigast med opera – den sceniska närvaron!

Läs vidare om "Elida Jansson"
Gymnasiet - Estet

Elida drömmer om att bli musikalartist

Som 15-åring började hon på Kulturama

Läs vidare om "Frida Lindström"
Utbildning - Dans

På Kulturama hittade Frida sig själv som dansare

Frida Lindström berättar om hur året på Kulturamas dansutbildning bland annat gav henne fysiska och psykiska förutsättningar att söka sig vidare till en yrkesdansarutbildning.

Läs vidare om "Lovisa Lundgren"
Utbildning - Dans

Lovisa kombinerar ingenjörsstudierna med dansutbildning

Hon pluggade till ingenjör i Kanada men ville följa passionen för dans vilket tog henne till Kulturama Dansutbildningar. I framtiden vill hon kombinera de båda där dansen får vara hennes största konstnärliga uttryck. Läs mer.

Läs vidare om "Rasmus Svärdström"
Gymnasiet - Estet

Att få dansa och göra det jag brinner för på skoltid

Dansen ger Rasmus ork och lust att ta sig igenom gymnasiet.

Läs vidare om "Madeleine Svaneberg Li"
Utbildning - Dans

Dans har alltid varit en stor del av Madeleines liv

"Det absolut bästa med Kulturama är att konstant få andas konstnärlig luft! Folk dansar och sjunger i korridorerna. Det är helt enkelt en fantastisk stämning som jag inte tror finns någon annanstans i Sverige"

Läs vidare om "Sofia Nesje Enger"
Utbildning - Klassisk sång

Hon började Klassiska sångutbildningen och gick vidare till Operautbildningen

När jag hittade Kulturamas Klassiska sångutbildning tyckte jag att det verkade motsvara vad jag var ute efter. Så jag sökte, kom in och var väldigt nöjd med utbildningen! Efter det sökte jag till Opera 1.

Läs vidare om "Lisa Grip"
Utbildning - Foto

Lisa lockades av tillgången till analogt fotografi

Lisa gick två år på Kulturama Fotoskola. Direkt efter utbildningen kom hon 2012 in på kandidatprogrammet för fotografi på Akademin Valand i Göteborg och är idag yrkesverksam fotograf.

Läs vidare om "Rasmus Mononen"
Utbildning - Musikalartist

Musikalutbildningen satte Rasmus på prov!

Rasmus Mononen gick Kulturamas musikalartistutbildning 2007-2009. Idag arbetar han som musikalartist och har medverkat i musikaler som The Phantom Of The Opera, Billy Elliot, West Side Story och Doktor Zjivago. Om somrarna återvänder han dock till skånska Beddinge, där han sedan 2015 driver Lilla Beddinge Teater tillsammans med sin sambo och syster.

Läs vidare om "Jeff Egelund"
Utbildning - Komposition

Från Singer/Songwriterutbildningen till Komposition - ett utvecklande steg!

Jeff Egelund hörde änglakören sjunga i öronen när han läste om musikutbildningen Singer/Songwriter. Efter ett år där valde han att studera vidare på Kompositionsutbildningen.

Läs vidare om "Julia Lindhe"
Utbildning - Musikalartist

Min stora dröm var att få jobba som artist

Julia Lindhe har gått både Kulturama Gymnasium och Kulturamas Musikalartistutbildning. Bara två veckor efter att hon tog examen 2015 stod hon med jobberbjudande i Tyskland och ett skivkontrakt med tyska SONY Music Entertainment i handen.

Läs vidare om "Andreas Rydman"
Utbildning - Musiker

Här startade Andreas Rydmans sin frilanskarriär som musiker

Andreas Rydman jobbar idag som musiker och producent och har turnerat i över 40 länder. Men det var på Kulturamas musikerutbildning som allting började, här träffade han fantastiska människor och musiker som han spelar med än idag. "Kom ihåg varför du började med musik och ge inte upp!" är hans råd till alla som drömmer om att bli yrkesmusiker.

Läs vidare om "Gabriel Alares"
Utbildning - Musikproduktion

Gabriel Alares är veteran i Melodifestivalsammanhang

Gabriel gick musikproduktion på Kulturama och är nu etablerad låtskrivare med flera kända låtar bakom sig. Han ligger bl.a. bakom "A Million Voices" som kom tvåa i Eurovision Song Contest 2015.

Läs vidare om "Istria Sanchez Autio"
Utbildning - Sång

Från Kulturama Gymnasium till Kulturama Sångutbildningar

Istria Sanchez Autio har gått på Kulturama gymnasium och valde därefter att studera vidare på Kulturamas sångutbildning. Idag är hon sin egen boss.

Läs vidare om "Clara Svärd"
Utbildning - Opera

Varför behöver en operasångare fysisk träning?

Clara Svärd undervisar våra studerande på Operastudion i ämnet fysisk scenträning. Själv har hon en bakgrund som dansare och koreograf och kände tidigt att det var med klassisk, vokal musik hon helst ville arbeta. Den övertygelsen tog henne till Holland, där hon utbildade sig på ett personligt utformat lärlingsprogram i ämnet fysisk träning för operasångare. Direkt efter examen sökte hon sig till Operastudion. Men varför just hit?

Läs vidare om "Josefin Glenmark"
Utbildning - Musikproduktion

Jag bestämde mig för att satsa helhjärtat på musiken

Våga ta chanser och kom ihåg, musik är roligt!

Läs vidare om "Linn Mildehav"
Utbildning - Skådespelare

Från Kulturamas Skådespelarutbildning till Teaterhögskolan i Malmö!

Linn Mildehav går just nu sista året på Teaterhögskolan i Malmö. I juni är hon färdigutbildad skådespelare. Men hennes teaterutbildning startade på Kulturama.

Läs vidare om "Bengt-Åke Lundin"
Utbildning - Opera

Bengt-Åke Lundin undervisar i operainterpretation

Att skapa musiken sådan som den är skriven. Det finns en tydlig distinktion mellan pianistens och sångpedagogens roll och hur man arbetar med sångarna individuellt. Mitt arbete utgår från det musikaliska och handlar inte om att bygga upp muskulatur, där måste det finnas en sångpedagog i bakgrunden. Men om vi agerar väl ihop, sångpedagogen och jag, blir det en väldigt bra utveckling för eleven.

Läs vidare om "Eido Al Fakir"
Utbildning - Singer/Songwriter

Singer/Songwriterutbildningen utvecklar dig som artist och låtskrivare

Eido Al Fakir som gått Kulturamas Singer/Songwriter-utbildning letade efter en utbildning där han kunde utvecklas som artist och låtskrivare. "Jag tyckte att beskrivningen av Singer/Songwriter-utbildningen var klockren för mig och den motsvarade verkligen det jag var ute efter", säger han.

Läs vidare om "Carl Lindquist"
Utbildning - Sång

Det var fantastiskt roligt och jag lärde mig otroligt mycket på Kulturama

Carl Lindquist gick sånglinjen jazz/rock/soul på Kulturama mellan 2012-2013. Idag är han verksam som frilanssångare/skådespelare, låtskrivare och musikalartist. Idag bor han i London och i slutet av 2015 turnerade han över hela Storbritannien med musikalen, Miracle on 34th Street, där han hade huvudrollen. Våren 2016 jobbar han med sitt första soloalbum och är på europaturné med den officiella produktionen av musikalen, Jesus Christ Superstar.