Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Vill arbeta med något kreativt i framtiden

I sjätte klass på Kulturama Grundskola i Sundbyberg går Lo med inriktningen Bild och form. Lo berättar att hon sökte hit för att hon alltid gillat estetiska ämnen – särskilt att uttrycka sig genom bild och att rita.

– Det känns väldigt bra att få kunna utöva sitt estetiska intresse i skolan, berättar hon. Det är kul att få vara med andra som gillar samma saker som man själv.

Hon berättar att det bästa med Kulturama Grundskola är att de har så många bildlektioner. Lo förklarar att hon gärna vill arbeta med något kreativt i framtiden – kanske som designer eller arkitekt – och hon tror att detta är en bra start på vägen dit.

– Jag tror att skolan förbereder mig ganska bra inför studier inom det området. Man vet ju redan lite om ämnena och så. Man hinner ju med jättemycket på varje lektion så man lär sig väldigt mycket. Nu senast har vi faktiskt arbetat med iPads där vi ska teckna i en app och göra animationer, förklarar hon.

Men det är inte enbart i de estetiska ämnena som Lo tycker att man lär sig mycket på. Hon berättar att hon även tycker om de traditionella ämnena och att lärarna använder bra metoder för att lära ut.

– Teoriämnena är utmanande men ändå inte för svåra. Lärarna är bra och ibland så tar vi in estetiska delar på de lektionerna. I svenskan så har vi t.ex. fått spela lite teater. Det är skönt att få bryta av teorin med något estetiskt. Det är skönt att få lära sig på olika sätt och vi lär oss jättemycket.

Stämningen på skolan är bra berättar Lo. Till skillnad från hennes tidigare skolor så är detta en plats där man lär känna varandra och inte bråkar med varandra.

– Jag tycker att man ska söka hit eftersom vi har en så bra gemenskap här. På min gamla skola så var det ganska stökigt och många kompisgäng som gick emot varandra. Här är det inga bråk alls. Om man gillar estetiska ämnen så hittar man andra människor som gillar samma saker och då får vi elever en speciell kontakt med varandra.