Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Ur föreställningen Made in Dagenham

Det är något speciellt med att göra en Sverigepremiär!

Årets musikalproduktion "Made in Degenham" är en relativt ny musikal som endast spelat på West End under en kort tid under 2014. Nu 4,5 år senare sätter Kulturamas musikalartister år 1 och 2 upp den för första gången i Sverige, med översättning av Johan Schildt.

Made in Degenham är en rolig, viktig, gripande och sann historia om kvinnliga fabriksarbetare på Ford i London. Genom att strejka och vägra att ge sig lyckades de tillslut få regeringen att anta en lag för lika lön mellan män och kvinnor, en händelse som innebar ett stort steg mot ökad jämlikhet i Europa.

– När vi letar efter bra musikaler att göra på Kulturama försöker vi tänka utanför boxen. Vi letar efter nya musikaler eller musikaler som inte spelas så ofta på utbildningsnivå. Det har blivit en slags "nisch" hos oss, säger Helene Franzén, sångpedagog på musikalartistutbildningen. Genom åren har vi gjort en mängd musikaluppsättningar som haft Sverigepremiärer just hos oss - Urinetown, Bad Girls, Smile och Heathers för att nämna några. Samtliga nämnda musikaler har översatts av Johan, som även är musikalartistutbildningens konstnärliga ledare.