Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Ur föreställningen Cross Over

I år blev det ett samarbete mellan dans-, musik- och sångutbildningen när sista föreställningen för läsåret skulle göras här i Kulturamahuset! Det resulterade i en show präglad av glädje, sorg, djup, bredd och höjd – både vad gäller musik och uttryck.

Samarbeten liknande detta är något vi alltid eftersträvar att bädda för men som aldrig får vara påtvingat från ledningshåll – det måste komma ur lusten och en idé från lärarna. Med alla våra estetiska utbildningar så uppstår samarbeten med jämna mellanrum varje läsår. Jonas Nermyr, danslärare på Kulturama menar att det är just så här branschen ser ut – man slungas mellan olika projekt och behöver bli bra på att tänka kreativt, nytt och att lära sig att bli bra på att just samarbeta. Genom åren har en mängd olika projekt genomförts och resultatet av föreställningen Cross Over är ett strålande exempel på när studerande och lärare lyckas få till ett magiskt ögonblick både för publik och medverkande.