Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Polarprisvinnaren Ahmad Sarmast åter på besök i Sverige

I juni förra året fick vi på Kulturma besök av 2018 års polarprisvinnare Ahmad Sarmast.

Under hans besöket bjöd våra gymnasielever på konsert och Ahmad deltog i panelsamtal om musik. Besöket med Ahmad Sarmast skedde på initiativ från- och i samarbete med Svenska Afghanistankommittén. Ahmad Sarmast är grundare av The Afghanistan National Institute of Music (ANIM) som är ett institut som erbjuder gratis musikundervisning till barn- och ungdomar.

Polarprisvinnaren

Nu är han i Sverige igen. Denna gång tillsammans med Zohra, en kvinnlig orkester från Afghanistan, som ska spela på Berwaldhallen internationella kvinnodagen den 8 mars. I år är vi med under repetitionerna inför konserten. Kulturama stödjer Polarpriskommittén i deras val att uppmärksamma organisationer som stödjer ungas möjligheter till musikskapande och musikutövande. Musik är utvecklande för individen och bygger broar mellan människor.

I år går Polarpriset bland annat till organisationen ”Playing for change”, som även de arbetar för musikutbildning och idén att musik och kultur skapar band mellan människor och kulturer.