Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Miranda inspireras av sina lärare

Miranda går i sexan på Kulturama Grundskola i Sundbyberg. Hon har inriktningen musikal och berättar att det som lockade henne att söka hit var att få gå i en skola där alla delar samma intressen som hon.

– Jag har alltid gillat att dansa och sjunga. Att gå få göra det i skolan är jättekul, förklarar hon. Jag sökte hit för att det skulle vara kul att få gå i en skola där fler gillar det som jag gillar. Jag tror att alla kan ha kul på den här skolan. Det är skönt med lektioner då man kan dansa, rita och sjunga.

Hon berättar att det är väldigt glad stämning på skolan och att hon tycker det är mysigt att gå i korridorerna. Lärarna inspirerar henne och även om hon har en estetisk profil så ligger hennes framtidsplaner inom den akademiska världen.

– Det är en kul och härlig skola. Alla lektioner här är bra och jag tycker även att de vanliga ämnena är roliga, berättar hon. Jag tycker om alla mina lärare. Jag har själv alltid velat bli lärare. Jag vill bli svenska och engelska-lärare. Har man en bra lärare i skolan så kan man ta inspiration från den läraren och sen kunna utveckla det i sitt eget yrke.

Trots framtidsdrömmar som lärare berättar Miranda att det bästa med att gå på Kulturama Grundskola i Sundbyberg är att man får lite paus från de teoretiska ämnena emellanåt. Att man får göra något annat.

–  Det är skönt att få en liten paus ibland och liksom kunna göra något man tycker är kul. Om man har teater som sista lektion så har man t.ex. något att se fram emot hela dagen. Teater är mitt favoritämne. Jag tycker det är kul att få komma på repliker och vara någon annan ett tag.