Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Från Kulturamas Skådespelarutbildning till Teaterhögskolan i Malmö!

Linn Mildehav går just nu sista året på Teaterhögskolan i Malmö. I juni är hon färdigutbildad skådespelare. Men hennes teaterutbildning startade på Kulturama.

Varför valde du att utbilda dig på Kulturamas skådespelarutbildning?

Jag kommer från en liten by i Dalarna och kände ingen som gått någon förberedande teaterutbildning i Stockholm så jag valde helt enkelt bland de tre första alternativen som kom upp när jag googlade. Efter att ha läst om alla tre utbildningarna tänkte jag att Kulturama förmodligen skulle passa mig bäst.

Vad var det bästa med skådespelarutbildningen tycker du?

Det bästa är att det är så hängivna och bra lärare. Jag brukar rekommendera Kulturama till personer jag träffar som vill hålla på med teater. Jag fick en oerhört bra grund att stå på och det var på Kulturama som jag verkligen insåg att det är skådespelare jag vill bli.

Vad hade du för förväntningar på Kulturama innan du började?

Jag väntade mig två år av hårt arbete och att jag skulle utvecklas som skådespelare - vilket jag också gjorde. En väljer själv vilken nivå en vill lägga sig på, jag jobbade väldigt hårt och tog till mig av all kunskap som lärarna besitter, och det ger alltid resultat.

Vad gör du nu?

Just nu går jag sista året av tre på Teaterhögskolan i Malmö, jag är färdigutbildad skådespelare i juni.

Har du något spännande projekt i pipeline som du kan berätta om?

Tillsammans med en skådespelarstudent i min klass och en dramatikerstudent på skolan gör jag en föreställning utifrån sångerskan Ulla Billquists självmord, som ska spelas i Malmö och Uppsala i april. I skolan ska vi snart börja arbeta med slutproduktionen.

Avslutningsvis, har du något tips som du kan dela med dig av till andra teaterstuderande?

Se teater, läs om teater, låt er inspireras av andra skådespelare och ta till er av de verktyg ni får från skolan. Det finns ingen mall för att bli en bra skådespelare, du behöver inte "bli någon annan" - du är ditt instrument och det finns ingen som är som du vilket är din styrka. Om du söker Teaterhögskolan tänk inte så mycket på vad du tror att juryn vill ha utan istället på vad du vill visa. Hitta en text som du gillar och ta sedan hjälp av någon du litar på - det är viktigt med feedback och att vänja sig vid att visa upp sitt arbete innan det är färdigt.