Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Fotoutbildningen äger rum i en kreativ miljö

Jenny Janlöv gick Högre fotografisk utbildning på Kulturama och började därefter på Akademin Valands Kandidatprogram i fotografi. "Jag kan verkligen rekommendera utbildningen för den som vill vara i en kreativ miljö. Det är ett av mina bästa år ", säger hon.

Berätta, varför valde du att utbilda dig på Högre fotografisk utbildning?

Jag ville satsa helhjärtat på fotografi ett år för att se vart det förde mig. Jag kände inte till så många fotoutbildningar men hade hört gott om Kulturama och upplägget med olika valbara element passade mig.

Vad var det bästa med fotoutbildningen tycker du?

Lärarnas stora engagemang i våra projekt och all inspiration genom föreläsningar, gästföreläsningar, museibesök och genom att ta del av andra elevers arbeten. Jag kan verkligen rekommendera utbildningen för den som vill vara i en kreativ miljö. Det är ett av mina bästa år.

Vad hade du för förväntningar innan du började?

Jag vet inte riktigt vad jag såg framför mig mer än att det skulle bli spännande. I vilket fall överträffade fotoutbildningen alla förväntningar, på ett positivt sätt.

Vad gör du nu?

Just nu går jag första året på Akademin Valands kandidatprogram i fotografi.

Har du något spännande projekt framöver som du kan berätta om?

Jag håller på med några olika projekt. Bland annat utforskar jag ett för mig nytt spår som är mer abstrakt än vad jag tidigare gjort. I det leker jag med kontraster i stämningar, färg och rytm. Det är lustfyllt.

Till sist, har du något tips att dela med dig av till framtida fotostuderande?

Jag känner mig ännu bara i början av något så det känns svårt att ge tips. Men om jag ska våga mig på något så är det att försöka hitta en balans mellan lek och hårt arbete. Under en gästföreläsning vi hade för Julia Peirone sa hon bland annat att det gäller att vara envis, att fota om och fota om, försöka igen tills man hittat det man sökt. Det tänker jag ofta på.

Naturligtvis bad vi Jenny ta ett självporträtt och det gjorde hon med en polaroidkamera.