Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Vad har jag gjort sedan studenten?

Ingrid Gräsbeck tog studenten från estetiska programmet med inriktning musikal på Kulturama Gymnasium år 2014. Men vad har hon gjort sedan dess?

– "Under mitt sista år på Kulturama gymnasiums musikalutbildning började jag söka in på universitet och akademier i USA för att fortsätta mina studier inom musikal och teater. Jag kom in på 10/14 skolor och valde slutligen AMDA (American Musical and Dramatic Academy) i New York. De hade en intensiv tvåårig kurs (The Integrated Program) inom musikal som man kunde välja att göra under 2 år eller 1,5 år. Jag började utbildningen i oktober 2014 och blev klar i februari 2016 varefter mitt visum lät mig stanna i USA ett år till."

Cabaré och audtions

– "‘Let’s Broadway! A New Cabaret Series’ tog kontakt med mig efter min AMDA showcase och frågade om jag ville delta i deras månatliga kabaré där varje person sjunger 1-2 musikallåtar inom ett tema som väljs för varje månad. Efter mitt första uppträdande med dem frågade de om jag ville bli en del av deras permanenta cast för att få vara med i kabarén varje månad. Samtidigt som jag deltog i kabaré-serien varje månad gick jag på flertal kurser och auditions runt New York innan jag bokade en av ensemble-rollerna i en Off-Broadway produktion av Jesus Christ Superstar.

Eftersom jag visste att mitt sista år i USA skulle snart ta slut började jag söka till dramaskolor i Storbritannien. Jag hade fortfarande bara ett certifikat inom teater och jag visste att för att vara på säkra sidan för resten av mitt liv så måste jag åtminstone ha kandidatexamen, om inte högre. Jag sökte främst musikalutbildningar men också endast skådespeleri. Jag kom in på både och, men den enda skolan som erbjöd mig plats rakt in på deras magisterexamen för musikal var Royal Conservatoire of Scotland (RCS) i Glasgow. Jag hade varit alldeles säker på att man var tvungen att ha kandidatexamen innan man kan göra magisters, men de ansåg att mina 2 år på intensiv musikalutbildning samt professionell erfarenhet i New York motsvarade en kandidatexamen, så jag sparade både tid och pengar med att få gå deras MA Musical Theatre (Performance)-linje."

Att ta situationen i egna händer

– "Efter att utbildningen var klar i september 2018 flyttade jag ner till London där jag hade min RCS showcase. När jag inte blev kontaktad av någon agent eller annan industriperson efter showcasen så tog jag situationen i egna händer och började kontakta agenter runt London själv. Inom två veckor hade jag inte bara signat med en agent, jag hade dessutom redan bokat min första audition genom honom, mitt första professionella jobb i London.

25 oktober 2018, samma dag som jag officiellt tog min magisterexamen från RCS så fick jag samtal från min agent att jag bokat en turnerande produktion av Charles Dickens ‘A Christmas Carol’."