Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Årets yngsta deltagare i Melodifestivalen går på Kulturama Grundskola!

Tiana Salmon som går i nian på Kulturama Grundskola kommer att vara en av de yngsta deltagarna genom tiderna som uppträder i Melodifestivalen. Tillsammans med gruppen High 15 kommer hon att framföra låten No Drama på den första deltävlingen. Låten som de kommer att uppträda med är skriven av veteranerna i mellosammanhang Joe & Linnea Deb som också är f.d. Kulturamastuderande.

Trots sin ringa ålder har Tiana stor erfarenhet av livet som artist och har redan varit ute och turnerat runt om i Sverige. Tillsammans med gruppen High 15 har hon bl.a. uppträtt på Friends Arena och varit förband åt Marcus och Martinus. De var även med i tv-programmet Talang där de kom till semifinal 2017.

Kulturama var ett naturligt val

Tiana har alltid gillat musik och på sin gamla skola var det alltid hon som sjöng på avslutningarna. Hon fick tips om Kulturama av en kompis som redan gick på skolan så det blev naturligt för henne att börja. Att vara borta så mycket påverkar såklart skolarbetet men det fungerar ändå bra.

-När jag började kände jag verkligen att Kulturama var min drömskola. Jag trivs så bra både i min klass och i den här miljön. Alla gillar samma sak och vi delar samma intresse. Annette som är rektor och alla lärare är så stöttande. Jag missar en del och det kan vara jobbigt att ta igen men jag tar även med mig plugg när vi är borta och kämpar på. Jag har också en stöttande familj som ger mig alla möjligheter.

Musiken har alltid funnits där

Tiana är intresserad av samhällsfrågor och politik. Hon gillar att resonera, debattera och föra ut sitt budskap. Ända sen hon var liten har hon vetat att det är musik som hon vill hålla på med och drömmen är att ha en utsåld arenatour över hela världen. Medverka i Melodifestivalen är hittills det största hon kommer ha gjort men det är också en bra start på vägen dit hon och de andra medlemmarna i High 15 vill komma.

-Vi vill bli en framgångsrik tjejgrupp som kan inspirera andra och varandra. Drömmen för oss alla är att kunna leva på musiken. Låten som vi ska uppträda med på Mello handlar om att det finns så mycket drama. Både på sociala medier och i världen i övrigt. Släpp all drama och bara lev livet. Det är ett roligt, coolt och ungdomligt nummer. Vi vill att vårt nummer ska tilltala både folk i vår ålder men även äldre.

Efter melodifestivalen

Stort fokus har den senaste tiden legat på melodifestivalen men det råder ingen brist på framtidsplaner. Till hösten börjar hon gymnasiet men innan dess är det en lång sommar.

-I sommar blir det mycket gig. Vi ska även släppa en EP. På den har vi också varit med och skrivit. Det kommer att bli superkul eftersom jag tycker lika mycket om att spela in musik som att uppträda live.