Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Amie har alltid gillat att rita

Amie går i årskurs 5 med inriktningen Bild & Form på Kulturama grundskola i Sundbyberg. Hon har alltid älskat att rita vilket var den främsta anledningen till att hon sökte till skolan.

– ”Jag ville börja här för att jag alltid gillat att rita saker. Förr brukade jag alltid rita på lektionerna eftersom jag inte kunde koncentrera mig så bra annars.” berättar hon och fortsätter:
– ”Nu får jag göra det på riktigt. Det tycker jag är roligt. Sen så tycker jag också om att skulptera grejer.”

Med inriktningen Bild & Form får man både teckna och skulptera på lektionerna. Genom att blanda teori, praktik och reflektion utvecklar eleverna sin nyfikenhet, kreativitet och förmåga att skapa.

– ”Den här veckan har vi plockat skräp som vi ska skulptera.” berättar hon glatt. ”Vi är i olika grupper och kommer att göra olika karaktärer av skräpet. Än så länge har vi bara plockat skräpet men jag tänker att jag vill göra godiskvinnan eftersom jag har plockat så mycket godispapper.”

Amie berättar att det bästa med hennes inriktning är att hon får rita på lektionstid men också att hon tycker om lärarna.
– ”Det är roligast när jag får rita. Vi har så bra lärare, det är kreativt på lektionerna och så är det kul att lära sig nya grejer.” Hon förklarar att hon redan lärt sig namnet på alla de olika verktyg de använder i undervisningen, exempelvis att skuggpenna inte alls heter skuggpenna, utan i själva verket heter stompf. Hon fortsätter:
– ”Vår bildlärare är jättesnäll. Hon förklarar bra, så att man förstår. Om någon inte förstår så förklarar hon bara om det tills man hänger med.”

Amie drömmer om att fortsätta med det kreativa även när hon blir äldre. Hennes mål är att en dag få arbeta med sitt tecknande, exempelvis som ingenjör.
– ”Jag vill nog bli ingenjör eftersom jag gillar att rita.” förklarar hon och fortsätter med att berätta hur bra det är att finns något för alla här på Kulturama grundskola i Sundbyberg. ”Jag tycker att man ska börja här för att alla är så kreativa. Gillar man att rita ska man ju såklart börja i Bild & Form – vi har ju bild fyra gånger i veckan. Det är så bra att det finns olika inriktningar. Då får man göra det man tycker är roligast. Men det bästa är alla vänner man får och bild-lektionerna!”