Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Musikal ger en bred bas

Adil Backman går i femman på Kulturama Grundskola Danvikstull. När han skulle välja inriktning på skolan valde han Musikal trots att Musik & Sång annars kanske hade varit det givna valet för honom.

– ” Jag har alltid varit intresserad av musik och hållit på väldigt mycket med det tidigare. När jag skulle söka hit så sa mina föräldrar; “testa musikal istället då så får du öva på fler saker eftersom du redan gör så mycket musik hemma.” berättar Adil och fortsätter: ”Jag har blivit mycket mer intresserad av teater sedan jag började här. Det är kul. Jag har nog blivit mer intresserad av allt egentligen.”

Adil berättar att han även fick hjälp av sin syster när han gjorde sitt val av skola:
– ”Min syster gick här och hon sa att det var jättebra. Men sen så gillar jag musik, dans och sång – allt sånt. Då tänkte jag att jag testar och söker in så blir det säkert bra. Och det blev det.”

Det bästa med att gå Musikal-inriktningen är teaterproduktionerna och danslektionerna enligt Adil. Han förklarar att möjligheten att få ge det kreativa rum i vardagen påverkar honom positivt och gör honom mer motiverad att gå till skolan.
– ”Speciellt de dagarna då jag har teater, dans och sång. Då är jag jättemotiverad att gå till skolan.”

Även om han tycker teater är roligast, så tror han att valet av Musikal-inriktning kommer vara en fördel i framtiden då det ger honom flera ben att stå på.
– ”Det är en bra inriktning att gå. Även om man inte vill satsa och gå vidare sen med just musikal så är det ju alltid bra att få prova flera olika grejer. Det är en bra inriktning om man vill börja någonstans. Tror man dans är kul så kan man börja här och testa på.”

Han berättar att han även i framtiden kommer att fortsätta med det estetiska.
– ”Jag vill göra en liten blandning i framtiden. Jag vill hålla på med teater, musik, sång och dans. Jag tror att det kan vara bra att kunna flera saker för att få gig ganska lätt. Är man t.ex. bra på både musik och teater så har man fler val. Jag tror det är bra att kunna mycket för att lättare kunna få jobb sen. Och det är något sånt jag vill hålla på med.”