Kulturama Dansutbildningar

Hösten 2015 startade Projekt Dans som är en ny typ av utbildning för dig som är intresserad av dans.

Utbildningarna ger dig en grundlig träning i danstekniker som klassisk balett, jazz, samtida dans och street. Parallellt med dansen får du arbeta i spännande cross over projekt tillsammans med andra studenter på Kulturamas utbildningar som exempelvis sång, foto och film. Tanken är att det ska uppstå nya idéer och konstformer när de kreativa uttrycken möts, krockar och lånar uttryck av varandra.

Tillsammans med studerande vid de andra konstnärliga inriktningarna kommer du att ingå i olika konstellationer. Ni bildar grupper som får i uppgift att iscensätta projekt där era mixade kompetenser ska samverka och skapa något nytt. Det kan vara en scenföreställning som riktar sig till barn, produktion av musikvideo eller kanske ett inslag till en gala? Syftet är att utveckla dig som dansare men samtidigt ge dig insikter och erfarenheter utanför boxen. Räkna med att regelbundet befinna dig utanför din "comfort zone" och ständigt ställas inför utmaningar som utvecklar dig som dansare och individ.

Du kommer att upptäcka nya sidor hos dig själv! Du får träna teknik, kropp och utforska dina mentala och fysiska gränser och det tror vi leder till att fler dörrar öppnas i din karriär. Dörrar som leder till att du kan iscensätta egna projekt och produktioner. Dörrar som gör att du hittar dina egna vägar.

Välkommen till ett oförglömligt år på Kulturama!

Dansare - deltid

Dansare - deltidsutbildning

Start:
22 aug

Kulturamas deltidsutbildning i dans är en ny studiemedelsberättigad utbildning som står under statlig tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskolan. 

Dansare - heltid

Projekt Dans - heltidsutbildning

Start:
22 aug

Kulturamas heltidsutbildning i dans är en utbildning för dig som älskar dans och uttryck. Hos oss får du leva och andas dans under ett intensivt år. Vi erbjuder dig en gedigen dansträning i klassisk...

Det här händer på Kulturama

Rektorn har ordet!

NYHET Rektorn har ordet!

Publicerad: 21 okt 2016
Michael Hamory

NYHET Möt Michael Hamory, teaterlärare på Kulturama

Publicerad: 18 okt 2016

NYHET Vi söker en säljare till kursverksamheten!

Publicerad: 11 okt 2016
Stockmotion 2016

NYHET Vinstregn över Kulturamas Filmgymnasieelever på STOCKmotion

Publicerad: 4 okt 2016

EVENEMANG Lunchkonsert

Måndag 24 Oktober 2016 kl 12:15-13:00

EVENEMANG Konsert på John Scott's

Måndag 24 Oktober 2016 kl 20:00-23:00

EVENEMANG Konsert på Hotell Birger Jarl

Tisdag 25 Oktober 2016 kl 18:00-21:00

EVENEMANG Lunchkonsert

Onsdag 26 Oktober 2016 kl 12:15-13:00