Masterclass

Vid våra återkommande master-classes gästas skolan av idag yrkesverksamma operasångare och interpretatörer. Mötet med dessa berikar och breddar vår utbildning, och ger dig som elev en fantastisk möjlighet att få ta del av dessa artisters stora kunskaper.

Våra senaste gäster:

Mario Diaz

Mario Diaz Varas

Tenor, professor vid Mozarteum, Salzburg
Mario Diaz, tidigare elev vid Stockholm Operastudio, är sedan 2009 professor vid Mozarteum i Salzburg. Han har en rik karriär med en mängd stora tenorpartier på sin lista. Att ha Mario här hos oss är fantastiskt, att få del av hans kloka och snabba insikter om elevernas potential, deras svårigheter och möjligheter. Vi har också genom Mario fått ta del av vilka krav som ställs vid högre utbildningar ute i övriga Europa.
Läs mer om Mario Diaz Varaz på hans hemsida.

ulrika tenstam

Ulrika Tenstam

Mezzosopran, lärare vid Operahögskolan, Stockholm
Ulrika Tenstam är en artist med brett register både vokalt och sceniskt. Hon har sjungit en mängd stora roller såväl i Sverige, som utomlands. Hon äger en rik dramatik i sin röst och har i sina Master-classes med djup lust och kunskap kunnat inspirera operastudions elever till stor utveckling.
Läs mer om Ulrika Tenstam på hennes hemsida.

Gregor Bergman

Pianist, håller kurser i improviserad opera och gör föreställningar med Operaimprovisatörerna.
Gregor Bergman har besökt oss och hållit master-class i Operaimprovisation. En fantastiskt uppskattad kurs som både förlöser, och berikar elevens fantasi och kreativitet

ylva kihlberg

Ylva Kihlberg

Sopran, Det Kongelige Opera, Köpenhamn.
Ylva Kihlberg, tidigare elev vid Stockholm Operastudio, dåvarande Operastudio 67, är fast anställd på Den Kongelige Opera och har där gestaltat många fantastiska kvinnoporträtt, såsom Mimi, Poppea, Tatjana mfl. Senast sjöng hon Rusalka, och innan dess ett häpnadsväckande porträtt av Jeanne i Penderckis opera Djaevlene fra Loudun. Hon delar vid sina master-classes på ett inspirerande sätt med sig av sin rika kunskap som operasångerska.

Barbro Marklund

Mezzosopran, professor vid Norges Musikkhøgskole i Oslo, sangpedagog ved den Latviske Nasjonale Opera i Riga, professor ved det Latviske Musikkakademiet i Riga.
Barbro Marklund är en av Skandinaviens mest eftertraktade och erfarna sångpedagoger. Hon har vid sina återkommande master- classes hos oss givit eleverna personlig  och mycket initierad  vägledning i deras vokala utveckling.
Läs mer om Barbro Marklund.

Bo rosenkull

Bo Rosenkull

Basbaryton, lektor i sång vid Stockholms Musikpedagogiska Institut, adjunkt vid Musikhögskolan, Stockholm, lektor inriktning musikdramatisk sång på Högskolan för scen och musik, Göteborg.
Bo Rosenkull är en operasångare med en diger lista roller. En artist med full insikt om det starka sambandet mellan det vokala och sceniska uttrycket. Vid sin masterclass på Operastudion har han lockat fram vokala uttryck och tekniska variationer som varit oerhört lärorikt att få ta del av. Läs mer om Bo Rosenkull

Kerstin Avemo

Sopran med världen som arbetsfält.
Kerstin Avemo, tidigare elev vid Stockholm Operastudio, dåvarande Operastudio 67, är en lysande artist som har skapat många intressanta, mångbottnade och gripande roller på en mängd operascener runt om i världen. Med sitt passionerade förhållningsätt till operakonsten inspirerar hon och ger eleverna verktyg för att finna sitt personliga uttryck.

 anna-larsson

Anna Larsson

Alt, hovsångerska.
Anna Larsson, tidigare elev vid Stockholm Operastudio, dåvarande Operastudio 67, är en eftertraktad  sångerska, inte minst bland världens dirigenter som solist i orkestersammanhang. Hon är verksam vid operahusen i Berlin, München, Wien,Salzburg mfl.  Anna Larsson, bidrar med sin stora entusiasm gentemot unga sångare till en gynnsam utveckling för en ny generation sångare. Hennes stora erfarenhet inom yrket är en ovärderlig källa till kunskap.

 ingrid

Ingrid Tobiasson 

 

Mezzo-sopran, hovsångerska.
Ingrid Tobiasson tidigare elev vid Stockholm Operastudio, dåvarande Operastudio 67, är en fantastisk operaartist. Hon har på Kungliga Operan, Stockholm givit liv till flera intressanta och musikaliskt rikt färgade rollporträtt. Ingrid har varit en återkommande gästlärare som med sin smittande energi och lyhördhet skapar bästa förutsättningar för elevens utveckling.

niklas willen

Niklas Willén

Niklas Willén, den mest framgångsrika av sin generations svenska  dirigenter gästdirigent vid Kungliga Filharmonin, chefsdirigent WDR Radio Orchestra Köln, General Music Director Volkstheater Rostock och chefsdirigent vid North German Philharmonic Rostock , chefsdirigent vid Sønderjyllands Symphony Orchestra in Denmark och chefsdirigent vid Sundsvall Chamber Orchestra.

Det har varit oerhört lärorikt och berikande att ha Niklas Willén som gästande pedagog och dirigent på Operastudion.


Bilder från masterclass

Med citat från lärarna.

 

Ingrid Tobiasson  

"Jag möter eleverna här och nu och kan då ge nya inpulser och ny kunskap om röstens funktion. Vilken nivå du än befinner dig på som artist måste instrumentet vårdas, dvs hela jaget. När en elev lyssnar och förstår mina instruktioner och omformar det till sitt eget: Då blir jag lycklig!"------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anna Larsson 

 "Det är en förmån för mig att få vara med och utveckla unga begåvningar. På Stockholm Operastudio är sångarna i sin begynnelsefas, en oerhört viktig tid. Det är för mig en helig tid, när sångre kan påverkas som allra mest. För mig personligen innebär det också att jag får möjlighet att ge vidare av allt det jag fått av mina sånglärare. Man kan säga att det går en obruten linje från mina lärares lärare till dessa elever."

anna larsson

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ylva Kihlberg

 "Operastudion är unik. Ingen utbildning ger så mycket kunskaper och är så uppfostrande. Jag använder fortfarande metoder och verktyg i mitt yrke som jag lärde mig då."

ylva kihlberg

Det här händer på Kulturama

Filmgymnasieelever vann priset "Bästa Manus" på Sveriges Kortfilmsfestival

NYHET Filmgymnasieelever vann priset "Bästa Manus" på Sveriges Kortfilmsfestival

Publicerad: 26 mar 2018
Intervju med Eva Österberg, konstnärlig ledare på Operastudion

NYHET Intervju med Eva Österberg, konstnärlig ledare på Operastudion

Publicerad: 25 mar 2018

NYHET Fin utmärkelse till vår tidigare Operaelev Ylva Gruen

Publicerad: 15 mar 2018
Tidigare gymnasieelev vann Guldbagge

NYHET Tidigare gymnasieelev vann Guldbagge

Publicerad: 23 jan 2018

EVENEMANG Välgörenhetsgala med Musikal Kulturama Sundbyberg åk 5

Onsdag 25 April 2018 kl 17:00-17:45

EVENEMANG Välgörenhetsgala med Sång&Musik Kulturama Sundbyberg åk 5

Onsdag 25 April 2018 kl 17:00-17:45

EVENEMANG Sångafton med Artist/Musiker åk 3 Gymnasiet

Onsdag 25 April 2018 kl 18:00-19:30

EVENEMANG Hiphoplunch med Sång år 2 KKU

Fredag 27 April 2018 kl 12:15-13:00