Fotografisk Utbildning

– med film och digitala medier

OBS! Förlängd ansökningsperiod till 9 maj!

I en värld där kommunikation alltmer sker genom bilder och där bilderna i högre grad befinner sig på digitala plattformar har arbetssituationen för fotografer radikalt förändrats. Vi ser med spänning hur gränsen mellan stillbild och film luckrats upp och banat väg för nya typer av möjligheter. Framtidens bildskapare förhåller sig fritt till tekniken och låter sig experimentera med olika uttryck.

Kulturama Fotoskola har både de rätta kunskaperna och tekniska resurserna för att ge dig en modern utbildning inom digitalt bildskapande. I över trettiofem år har vi utbildat kunniga fotografer till professionella verksamheter. Duktiga lärare, alla verksamma inom det fotografiska fältet, ger dig högkvalitativ undervisning. Väl utrustade studios och digitala salar, generösa öppettider för eget arbete möjliggör en god studerandemiljö. Dessutom har vi en mängd olika kameror och ljussättningskit till utlåning.

Utbildningen är upplagd i block, där du lär dig behärska stillbild och rörlig bild av såväl iscensatt som dokumentär karaktär, inklusive kamerateknik, ljussättning och ljud.  Du kommer också att få lära dig använda de senaste digitala verktygen inom bildbehandling, grading och postproduktion, såsom Photoshop, After effects och Premiere. Social mediestrategi är en viktig del av kursen och ger dig en grundläggande förståelse för vikten av tonalitet i din profilering. 

Studier i samtidsfotografi och film, övningar i kritik och bildanalys lär dig känna såväl historiska som nyskapande fotografiska praktiker. Vi besöker utställningar och bjuder in gästföreläsare som pratar om sitt arbete. Personlig handledning är en viktig del av utbildningen och sker kontinuerligt, både med fasta lärare och bildskapare utifrån. Personer som medverkat är bland annat Martina Hoogland Ivanov, Johan Willner, Pieter ten Hoopen, Julia Peirone, Paul Hansen, Tuija Lindström, Mara Lee, JH Engström, Lovisa Ringborg, Hanna Modigh och Nina Korhonen.

Du förväntas arbeta mycket utanför lektionstid och har tillgång till skolans datasalar, fotolabb, ateljéer och övriga lokaler även efter stängning, 08:00-23:45 varje dag inkl helger, undantaget jul/nyår, påsk och allhelgona.

Vi har en generös utlåning av utrustning utanför skolan och du har möjlighet att låna hem bl a stativ, ljusmätare, studioblixtar, Hasselbladskamera och storformatskamera samt diverse andra fototillbehör. Vi har även ett begränsat antal digitala systemkameror med fullformatssensor (Canon EOS 5D mkII och 6D) inklusive objektiv från 20-200mm samt två stycken analoga systemkameror (Nikon F3 och Canon AE-1) med vidvinkel, normal och kort teleobjektiv, även om eleverna förväntas ha både egen digital och analog systemkamera. 

Utställningar: Första terminen avslutas med en utställning i skolans lokaler och andra terminen avslutas med en utställning utanför skolan.

Hemsida: kulturamafotoskola.se

Vill du veta mer?

Har du frågor eller vill ha mer information om utbildningen, 
fyll i en intresseanmälan så blir du kontaktad inom kort. 
Jag vill få mer information om denna utbildning

Fakta om utbildningen

ANSÖK HÄR!

Namn på utbildningen
Fotografisk utbildning

Nivå
Yrkes-/Högskoleförberedande fotoutbildning

Omfattning
Heltid, 40 veckor
Studietakt 100%, 2 terminer

Studiemedelsberättigad
CSN från 18 år - Nyhet! (enligt A2)
Rätt att söka Merkostnadslån

Behörighet
Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Terminstider
Augusti 2016- maj 2017

Var
Kulturamahuset

Antal platser
30

Sista ansökningsdatum
9 maj 2016

Arbetsprov
Info ansökan/antagningsprov 

Avgift
48 000 kr/ termin, exkl material.

Observera att priset är per termin! Ungefär halva terminsavgiften kan täckas av "Merkostnadslån" från CSN, se finansiering.

Det här händer på Kulturama

Utställning Biblioteket

NYHET Världsrekord! Sverige först med grundlagsskyddad tryckfrihet

Publicerad: 18 maj 2016

NYHET Intervju med artist & musiker-eleven Renaida Braun

Publicerad: 13 maj 2016

NYHET Intervju med fotoeleven Sara El Kelany

Publicerad: 11 maj 2016
Karolin Sloveniens bidrag

NYHET Tuff avslutning på repetitionen inför Eurovisionen

Publicerad: 10 maj 2016

EVENEMANG Konsert

Onsdag 1 Juni 2016 kl 18:00-21:00

EVENEMANG Konsert

Onsdag 1 Juni 2016 kl 18:00-19:00

EVENEMANG I nöd & lust

Onsdag 1 Juni 2016 kl 19:00-22:00

EVENEMANG Konsert

Torsdag 2 Juni 2016 kl 18:00-21:00