Om Vuxenutbildningar

Kulturamas Vuxenutbildningar har 25 heltidsutbildningar och 9 deltidsutbildningar inom Dans, Teater, Musikal, Foto, Film, Opera, Sång, Musik och Musikproduktion. Alla heltidsutbildningar är studiemedelsberättigade och står under statlig tillsyn.

Till nästan samtliga heltidsutbildningar är det möjligt att studera under två år men där man söker till respektive år. Första året är generellt sett mer grundläggande men på en hög nivå det vill säga att eleven behöver förkunskaper innan den antas till skolan. Det andra året är yrkes- och högskoleförberedande utbildningar alternativt en yrkesutbildning.

Totalt går cirka 360 vuxenstuderande elever på Kulturamas vuxenutbildningar per år. Kulturama vuxenutbildningar ligger i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad, Stockholm.

Kulturama Utbildningar är en av fyra verksamhetsområden inom Kulturama. De övriga är Kulturama Kursverksamhet, Kulturama Gymnasium och Kulturama Grundskola.

Kulturama är specialiserat på utbildningar och kurser inom estetiska ämnen. Kulturama är en ideell verksamhet som vill erbjuda utbildning med hög kvalitet. Varje år examineras elever i de olika skolorna och går ut i näringslivet som verksamma och framgångsrika artister/ konstnärer.

Ingen vinstutdelning

Kulturama Utbildningar vilar på idéburen grund vilket innebär att utbildningen bedrivs med glädjen av att se människor utvecklas som främsta drivkraft. Hos oss går de pengar som följer en elev oavkortat till att förbättra skolan och undervisningen. Kulturamaskolorna drivs av huvudmannen Medborgarskolan Stockholmsregionen vars bolagsform är ideell förening.

Läs mer om Medborgarskolan Stockholmsregionen 

Det här händer på Kulturama

NYHET Maija Homjakova är finalist i P4 Nästa!

Publicerad: 16 jun 2017

NYHET Vi gratulerar våra elever som har antagits till högre opera- och musikutbildningar!

Publicerad: 22 maj 2017
dansgymnasiets-föreställning

NYHET Dansföreställningen "It all comes down to us" spelas 11 och 12 maj

Publicerad: 9 maj 2017
Lucy Wildheart - från dansgolvet till boxningsringen!

NYHET Lucy Wildheart - från dansgolvet till boxningsringen!

Publicerad: 9 maj 2017