• /Global/nyheter/Personal Nordin Ylva-700x400

Ny biträdande rektor i scenkonst!

Ylva Nordin är ny biträdande rektor för ämnet scenkonst på Kulturama. Hon är sångpedagog i grunden, har arbetat på Kulturama sedan 2003 och har undervisat på såväl grundskolan som gymnasiet och vuxenutbildningarna.

Du har själv gått på Kulturama, berätta!
Jag gick på Kulturama efter gymnasiet, på en 3-årig yrkesutbildning för Musikalartister. Så det innebär att jag har en grund i både sång, dans och teater. 2003 behövde grundskolan en sångpedagog och då kontaktade man mig. Jag började och sedan dess har jag arbetat mig igenom alla delar av Kulturama :-) 

Du har också en bakgrund som musikalartist?
Ja, efter Kulturamas musikalartistutbildning anställdes jag vid Göta Lejon i deras uppsättning av Sound of Music. Där arbetade jag under ett års tid och gjorde vansinnigt många föreställningar och delade loge med Efva Nyström, som också är sångpedagog på Kulturama. Efter ett år där blev jag erbjuden rollen som Maria i West Side Story i Malmö. Och 1997 var jag själv med och producerade en musikal - Celine- som spelades under ett halvår i Stockholm och på Gotland. I slutet av den perioden blev jag erbjuden anställning på Cirkus i Stockholm, där jag spelade rollen som Elin i Kristina från Duvemåla under ett och ett halvt års tid. En fantastisk tid i en fantastisk produktion! Jag har också arbetat på Malmö Opera, där jag spelade rollen som Cosette i deras uppsättning av Les Miserables. På senare år har jag också arbetat som skådespelare vid Länsteatern på Gotland och turnerat med en svensk version av Songs for a new World.

Till sist. Vad har du för förväntningar på ditt nya jobb?
Vi har fantastiska utbildningar och fantastiska lärare på Kulturama. Jag hoppas att få vara med och låta fler unga människor ta del av det vi har att erbjuda inom Scenkonst!

Det här händer på Kulturama

Tidigare gymnasieelev vann ett av Sveriges finaste priser för kort- och novellfilm

NYHET Tidigare gymnasieelev vann ett av Sveriges finaste priser för kort- och novellfilm

Publicerad: 20 nov 2017
Clinic med Jennifer Brown

NYHET Clinic med Jennifer Brown

Publicerad: 9 nov 2017
Clinic

NYHET Jennifer Brown på besök

Publicerad: 8 nov 2017
Välkommen till nya skolbiblioteket!

NYHET Välkommen till nya skolbiblioteket!

Publicerad: 9 okt 2017

EVENEMANG Sångafton

Torsdag 23 November 2017 kl 18:00-19:30

EVENEMANG Vinterkonsert

Måndag 27 November 2017 kl 18:00-21:00

EVENEMANG Vinterkonsert

Tisdag 28 November 2017 kl 18:00-21:00

EVENEMANG Vinterkonsert

Onsdag 29 November 2017 kl 18:00-21:00