Naturvetenskapsprogrammet med fem särskilda varianter
Kulturama Odenplan

Är du intresserad av universums mysterier? Vill du via naturvetenskapliga ämnen lära dig hur naturen fungerar ner till minsta beståndsdel och samtidigt få extra syre och energi via ett estetiskt uttryck?

År 2013 slog vi upp portarna för Naturvetenskapsprogrammet med musikprofil på Kulturama. Nu breddar vi programmet med ytterligare fyra profiler: Bild, Dans, Media och Teater. Det är varianter som har utvecklats speciellt för dig som har ett passionerat intresse för estetiska ämnen, som du vill kombinera med en teoretisk utbildning.

Som elev vid Naturvetenskapsprogrammet får du fördjupad undervisning i ämnen som biologi, fysik, kemi och matematik. Du lär dig arbeta med vetenskaplig metodik, tänka rationellt och strukturerat och utvecklar ett naturvetenskapligt förhållningssätt.

Under utbildningen tränar du din förmåga till analytiskt och kritiskt tänkande. Du får lära dig att föra logiska resonemang och göra systematiska iakttagelser genom praktisk och teoretisk undervisning och förbättrar din förmåga till problemlösning.

Under din tid på skolan att har du tillgång till en egen Mac laptop.

Natur + estet = Extra syre som ger energi

De estetiska uttrycken är viktiga för utvecklingen av hela människan och våra sinnen.  Forskning visar att vår hjärna reagerar positivt på estetiska ämnen som musik, teater och dans. Stresshormonerna minskar och vi blir på bättre humör. Att skapa och göra saker tillsammans stärker både dig som individ och din klass som grupp. Det här kommer att spilla över på de teoretiska ämnena och göra dig mer studiemotiverad.

Behörighet

Efter examen ska du ha kunskaper för högskole- och universitetsstudier i naturvetenskap, matematik och teknik samt till estetiska högskolor.

Om du vill maxa din naturvetenskapliga behörighet till högskolan kan du använda dina 200p individuellt val till Biologi 2 och Kemi 2 samt begära utökat program för att läsa Matematik 4.

Det individuella valet kan också vara språk eller estetiska kurser. 100p moderna språk (t.ex. franska, spanska eller tyska) är dock obligatoriskt i åk 1.

Tala med skolan för att få information om vilka kurser som gäller för dina mål efter gymnasiet.

Skolans ambition

Vi är måna om att se varje elev och ta tillvara på varje persons unika egenskaper. Vi tror på att kombinera praktisk kreativitet med teori, vilket stimulerar nyfikenhet och lägger en gedigen grund av kunskaper inför högre studier.

Antagning och färdighetsprov

För elever som söker till Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap och samhälle, särskild variant, gäller att eleven söker till någon/några av de fem estetiska profilerna. Den sökande får göra färdighetsprov vars poäng sedan läggs ihop med betyget från grundskolan inför antagningen. För att bli antagen måste den sökande måste ha godkänt i färdighetsprov.

Naturvetenskapsprogrammet erbjuds endast på Kulturama Odenplan.

Naturvetenskapsprogrammets fem särskilda varianter

Det här händer på Kulturama

Utställning Biblioteket

NYHET Världsrekord! Sverige först med grundlagsskyddad tryckfrihet

Publicerad: 18 maj 2016

NYHET Intervju med artist & musiker-eleven Renaida Braun

Publicerad: 13 maj 2016

NYHET Intervju med fotoeleven Sara El Kelany

Publicerad: 11 maj 2016
Karolin Sloveniens bidrag

NYHET Tuff avslutning på repetitionen inför Eurovisionen

Publicerad: 10 maj 2016

EVENEMANG Grease

Lördag 28 Maj 2016 kl 14:00-15:30

EVENEMANG Grease

Söndag 29 Maj 2016 kl 14:00-15:30

EVENEMANG I nöd & lust

Söndag 29 Maj 2016 kl 19:00-22:00

EVENEMANG Konsert

Måndag 30 Maj 2016 kl 18:00-21:00